397
Tον Αύγουστο του 2017, ο εισαγγελέας είχε κρίνεi ότι δεν υπήρχε λόγος να φέρει άδεια οπλοφορίας ο oμογενής επιχειρηματίας - Η άδεια τελικά δόθηκε | ΙΝΤΙΜΕnews

Εισαγγελέας: Γιατί δεν συνελήφθη ο Σαββίδης; – Ποιος και γιατί του έδωσε όπλο;

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 15:42
Tον Αύγουστο του 2017, ο εισαγγελέας είχε κρίνεi ότι δεν υπήρχε λόγος να φέρει άδεια οπλοφορίας ο oμογενής επιχειρηματίας - Η άδεια τελικά δόθηκε
|ΙΝΤΙΜΕnews

Εισαγγελέας: Γιατί δεν συνελήφθη ο Σαββίδης; – Ποιος και γιατί του έδωσε όπλο;

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 15:42

Προκαταρκτική εξέταση για τα έκτροπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΑΕΚ με την ένοπλη εισβολή Σαββίδη στο χορτάρι της Τούμπας διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας.

Η έρευνα ανετέθη  στην αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσσου (σ.σ. ήταν παρούσα στην Τούμπα την Κυριακή) η οποία καλείται να απαντήσει σε τέσσερα βασικά ερωτήματα:

-Το πρώτο είναι να διερευνηθεί τί ακριβώς έγινε την Κυριακή. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί ενδελεχώς η δικογραφία που έχει ήδη παραπεμφθεί στην Εισαγγελία από την Αστυνομία, καθώς επίσης οι εκθέσεις των παρατηρητών και το φύλλο αγώνα που συντάχθηκε από τον διαιτητή, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν παράγοντες και των δύο ομάδων, οι διαιτητές και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες (δημοσιογράφοι κ.α.).

-Το δεύτερο κρίσιμο ερώτημα είναι πώς και γιατί δεν έγιναν συλλήψεις παρά τη σχετική εντολή της κυρίας Λιάσσου που περίπου μιάμιση ώρα πριν από τη σέντρα του ντέρμπι είχε ζητήσει να τηρηθεί απαρέγκλιτα το αυτόφωρο για την όποια παραβίαση της νομοθεσίας. Παρ’ όλα αυτά όταν έγινε η εισβολή Σαββίδη στις 22.40 στον αγωνιστικό χώρο, το αυτόφωρο δεν τηρήθηκε και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προχώρησαν επί τόπου σε συλλήψεις. Με άλλα λόγια ζητείται η διερεύνηση τυχόν ευθυνών των αστυνομικών που ήταν εν υπηρεσία το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα, για μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

– Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν επίσης οι  στιχομυθίες του Ιβάν Σαββίδη αλλά και του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Λιούμπος Μίχελ, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, με παράγοντες της ΑΕΚ, τον διαιτητή κ.ά., όπως και το αποτέλεσμα που είχε η ένοπλη εισβολή του αφεντικού της θεσσαλονικιώτικης ΠΑΕ για τους αντιπάλους και τους διαιτητές (αν δηλ. εκφοβίστηκαν ή όχι).

-Τέλος η έρευνα της εισσαγελέως καλείται να απαντήσει στο πώς και γιατί δόθηκε άδεια οπλοφορίας στον Ιβάν Σαββίδη, δεδομένου ότι τον Αύγουστο του 2017, ο εισαγγελέας είχε κρίνει επί σχετικού αιτήματος ότι δεν υπήρχε λόγος να φέρει άδεια οπλοφορίας ο επιχειρηματίας (στο σημείο αυτό πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι για να δοθεί άδεια οπλοφορίας από την αστυνομία -Τμήμα Όπλων Κρατικής Ασφάλειας- η γνώμη του εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική).

Υπενθυμίζεται ότι ήδη σε βάρος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις του Νόμου περί Αθλητισμού (για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο φέροντας πάνω του περίστροφο).

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη άτομα της ιδιωτικής του φρουράς, όπως επίσης και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, που είχε διατεθεί για την ασφάλεια του επιχειρηματία. Δεδομένου ότι παρήλθε το αυτόφωρο, η συγκεκριμένη δικογραφία θα συσχετιστεί με την προκαταρκτική εξέταση.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...