270
Η εταιρεία έχει περί τους 40.000 οδηγούς στο Λονδίνο και πάνω από 3 εκατ. πελάτες | REUTERS/Toby Melville/Illustration/File Photo

Χάνει η Uber την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 14:17
Η εταιρεία έχει περί τους 40.000 οδηγούς στο Λονδίνο και πάνω από 3 εκατ. πελάτες
|REUTERS/Toby Melville/Illustration/File Photo

Χάνει η Uber την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 14:17

Μεγάλο πλήγμα για την υπηρεσία κλήσης ταξί Uber αποτελεί η αιφνιδιαστική απόφαση να μην ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο, μία από τις πρώτες αγορές στις οποίες επεκτάθηκε έξω από τις ΗΠΑ και μία από τις μεγαλύτερες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Η ρυθμιστική αρχή μεταφορών αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια της Uber γιατί κρίθηκε «όχι πρέπουσα» για να λειτουργεί στην πόλη. Η εταιρεία επικρίνεται για το ότι «η προσέγγιση και η διαγωγή της δείχνουν μιας έλλειψη εταιρικής εμπιστοσύνης».

Η ρυθμιστική αρχή αναφέρεται ιδιαίτερα στη χρήση ενός μυστικού λογισμικού, του «Greyball», το οποίο πρακτικά κατασκόπευε τους χρήστες. Ακόμη η Uber κατηγορείται για το ότι δεν ανέφερε εγκληματικές πράξεις με τον τρόπο που θα έπρεπε.

Η άδεια λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί όσο θα εξετάζεται η έφεση, την οποία πρέπει να ασκήσει σε 21 ημέρες.

Η Uber έχει γύρω στους 40.000 οδηγούς στο Λονδίνο και περί 3,5 εκατ. πελάτες.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η απόφαση φαίνεται να είναι νίκη των οδηγών των παραδοσιακών ταξί του Λονδίνου, οι οποίοι βλέπουν το μερίδιο αγοράς τους να μειώνεται συνεχώς. Οι οδηγοί, μεταξύ άλλων, ζητούν αυστηρότερους όρους για τη λειτουργία της υπηρεσίας, καθώς οι «παραδοσιακοί» οδηγούν περνούν από αυστηρές εξετάσεις για να δείξουν να γνωρίζουν καλά την πόλη, αντίθετα με τους οδηγούς της Uber.

I want London to be at the forefront of innovation and new technology and to be a natural home for exciting new…

Geplaatst door Mayor of London op Vrijdag 22 september 2017

Στο πλευρό των οδηγών στάθηκε ήδη με ανάρτησή του ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, που ναι μεν θέλει η πόλη του να είναι «στην πρωτοπορία της καινοτομίας», αλλά μέσα σε πλαίσιο κανόνων.

Από την άλλη πλευρά, είναι πλήγμα και για την Uber, η οποία φέτος έχει αντιμετωπίσει πληθώρα προβλημάτων και κατηγοριών για διακρίσεις, σεξισμό και παράνομη καταγραφή των στοιχείων των χρηστών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...