262
Ξινή της βγήκε η χαρά της Νέτα, καθώς δεν αποκλείεται η Ευρώπη να θέλει να μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό στο Ισραήλ, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ισλανδών | REUTERS/Rafael Marchante

Η Ισλανδία θέλει να μποϊκοτάρει τη Γιουροβίζιον στο Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2018, 11:02
Ξινή της βγήκε η χαρά της Νέτα, καθώς δεν αποκλείεται η Ευρώπη να θέλει να μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό στο Ισραήλ, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ισλανδών
|REUTERS/Rafael Marchante

Η Ισλανδία θέλει να μποϊκοτάρει τη Γιουροβίζιον στο Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2018, 11:02

Η Νέτα Μπαρζιλάι δεν πρόλαβε να χαρεί τη νίκη της στον εφετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, καθώς όσα φριχτά ακολούθησαν στο Ισραήλ, κάλυψαν τους ήχους του αντισυμβατικού τραγουδιού της.

Η Ευρώπη, όπως ήταν φυσικό, αρχίζει να αντιδρά, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά, ότι αυτός ο διαγωνισμός, όσο ανάλαφρος κι αν φαίνεται, δεν μένει ανέπαφος από τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Οκτώ χιλιάδες υπογραφές έχει συγκεντρώσει ένα αίτημα που απευθύνεται στη δημόσια τηλεόραση της Ισλανδίας RUV και την καλεί να μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί το 2019 στο Ισραήλ.

2018-05-13T005140Z_913754365_RC15F2EC8290_RTRMADP_3_MUSIC-EUROVISION-FINAL
Χαρές και πανηγύρια μετά τη νίκη της Νέτα στη Γιουροβίζιον, από ισραηλινούς φανς στο Τελ Αβίβ. REUTERS/Corinna Kern

Το αίτημα έρχεται μετά τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων και τον τραυματισμό χιλιάδων, από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισλανδός πολίτης που ανάρτησε αυτό το διαδικτυακό αίτημα στον ιστότοπο change.org ελπίζει να συγκεντρώσει 30.000 υπογραφές μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

«Oλα εξετάζονται» σε αυτό το στάδιο, σχολίασε με σοβαρό τόνο ένας εκπρόσωπος της RUV, ο Σκαρπέντιν Γκούντμουντσον, όπως μας πληροφορούν και ξένα δημοσιεύματα.

Ο Παλ Οσκαρ Χαλμτίσον, ο οποίος συμμετείχε παλιότερα στον διαγωνισμό, συντάχθηκε με την πρωτοβουλία καταγγέλοντας, στη σελίδα του στο Facebook, τις χώρες που «παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το 2019 ο διαγωνισμός είναι προγραμματισμένος να φιλοξενηθεί στην Ιερουσαλήμ, μετά τη νίκη της Νέτα Μπαρζιλάι, το Σάββατο της 13ης Μαϊου, με το τραγούδι «Toy». Ξαφνικά όμως, οι παιχνιδιάρικοι ήχοι του τραγουδιού της έχουν σκεπαστεί από τόσο θάνατο και αίμα. Δεν αποκλείεται, το παράδειγμα των Ισλανδών να ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...