459
Ο Κόλιν Φερθ με την Εμα Στόουν, στα γυρίσματα του «Moonlight», ακούν τις οδηγίες του Γούντι Αλεν | Gravier Productions, Inc

Ο Κόλιν Φερθ αποκηρύσσει τον Γούντι Αλεν

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 11:38
Ο Κόλιν Φερθ με την Εμα Στόουν, στα γυρίσματα του «Moonlight», ακούν τις οδηγίες του Γούντι Αλεν
|Gravier Productions, Inc

Ο Κόλιν Φερθ αποκηρύσσει τον Γούντι Αλεν

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 11:38

O Κόλιν Φερθ είναι ο τελευταίος ηθοποιός –προφανώς ως τον… επόμενο– που αποκηρύσσει δημοσίως τον Γούντι Αλεν, υπό το φως των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση της θετής του κόρη, Ντίλαν Φάροου.

Μολονότι πρωταγωνίστησε στο θαυμάσιο «Μαγεία στο Σεληνόφως» (2014) του Αλεν, στο πλευρό της Εμα Στόουν, ο 58χρονος βρετανός ηθοποιός, κάτοχος ενός Οσκαρ για την ερμηνεία του στον «Λόγο του Βασιλιά» (2010), δήλωσε στον Guardian ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο μέλλον σε ταινίες ή άλλα καλλιτεχνικά πρότζεκτ με τον πολυβραβευμένο αμερικανό σκηνοθέτη.

«Δεν θα ξανασυνεργαστώ μαζί του» είπε ο Φερθ το βράδυ της Πέμπτης, την ίδια ημέρα που η Ντίλαν Φάροου έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη, κατηγορώντας τον πατριό της ότι είχε αποπειραθεί να τη βιάσει όταν εκείνη ήταν επτά ετών.

Ο Φερθ είχε συνεργαστεί με τον Γούντι Αλεν στο «Moonlight» προτού η Φάροου δημοσιεύσει την περίφημη ανοιχτή επιστολή της στην οποία ισχυριζόταν ότι ο πατριός της την κακοποιούσε σεξουαλικά αλλά το Χόλιγουντ «έκανε πως δεν βλέπει».

Ο Γούντι Αλεν, 82 ετών σήμερα, είχε αρνηθεί τότε τις κατηγορίες της Φάροου και έκανε το ίδιο και τώρα, λέγοντας ότι η οικογένειά της –δηλαδή και η πρώην σύζυγός του, ηθοποιός Μία Φάροου– «χρησιμοποιεί με κυνικό τρόπο τη συγκυρία με το κίνημα “Τime’s Up” για να επαναφέρει αυτούς τους αστήρικτους ισχυρισμούς».

Η πρωτοβουλία «Time’s Up» εγκαινιάστηκε στις αρχές του χρόνου λίγο πριν από τις Χρυσές Σφαίρες, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης στη βιομηχανία του θεάματος μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Γουάινσταϊν, το φθινόπωρο.

Τον Δεκέμβριο η Ντίλαν Φάρου έγραψε ένα ακόμη άρθρο επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς της και επικρίνοντας το Χόλιγουντ γιατί ενώ αντέδρασε στο θέμα του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν «χαρίστηκε» στον πατριό της. Μάλιστα καλούσε ηθοποιούς να τη στηρίξουν.

Εκτοτε αρκετές ηθοποιοί έσπευσαν να της συμπαρασταθούν και δήλωσαν μετανιωμένοι που συνεργάστηκαν με τον Γούντι Αλεν: η Μίρα Σορβίνο, η Ρεμπέκα Χολ, η Ρέιτσελ Μπρόσναχαν ήταν μερικές από αυτές – η Χολ μάλιστα που παίζει στο νέο φιλμ του Αλεν «A Rainy Day in New York» δήλωσε ότι θα δώσει την αμοιβή της σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ο Φερθ ήταν από τους πιο σκληρούς επικριτές του Γουάινσταϊν, ο οποίος ήταν παραγωγός στον οσκαρικό «Λόγο του Βασιλιά» –τον χαρακτήρισε «τρομακτικό άνθρωπο» και δήλωσε ντροπιασμένος που δεν είχε κάνει περισσότερα όταν η ηθοποιός Σόφι Ντιξ του είχε καταγγείλει μια δυσάρεστη εμπειρία της με τον Γουάινσταϊν πριν από 25 χρόνια.

Είναι ο πρώτος άνδρας ηθοποιός που στέκεται απέναντι στον Γούντι Αλεν. Στον αντίποδα, ο Αλεκ Μπόλντουιν –πρωταγωνιστής του Αλεν στα φιλμ «Στη Ρώμη με αγάπη» (2012) και «Θλιμμένη Τζάσμιν» (2013)– άσκησε κριτική στους ηθοποιούς που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις καταγγελίες της Φάροου και να αποκηρύξουν τον 82χρονο σκηνοθέτη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...