204
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κουμουτσάκος: «Η επίσκεψη Ερντογάν τραυμάτισε και δεν θεράπευσε»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2017, 11:30
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κουμουτσάκος: «Η επίσκεψη Ερντογάν τραυμάτισε και δεν θεράπευσε»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2017, 11:30

Την Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει και να κάνει τον απολογισμό της επίσκεψης Ερντογάν στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, προαναγγέλλει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι η επίσκεψη Ερντογάν θα μείνει στην ιστορία ως η επίσκεψη που «τραυμάτισε και δεν θεράπευσε», επισημαίνοντας πως χάθηκε μια ευκαιρία ουσιαστικής βελτίωσης του κλίματος.

«Η ευθεία και έντονη αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από ελληνικό έδαφος, η απροκάλυπτη παρέμβαση στα θέματα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, η προσβολή προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε στο ζήτημα των “8”, οι υποδείξεις προς την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη και η πανηγυρική επανάληψη των γνωστών αμετακίνητων και νομικά αβάσιμων τουρκικών θέσεων στο Αιγαίο και στο Κυπριακό, σφράγισαν αυτή την επίσκεψη», υπογραμμίζει.

Κάποιοι στην κυβέρνηση οφείλουν εξηγήσεις για αυτό, επισημαίνει και προσθέτει ότι δεν υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία δεν μπόρεσε να αντιληφθεί έγκαιρα τα μηνύματα που έστελνε η Αγκυρα εδώ και καιρό.

Επιπλέον, σε ερώτημα για το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ο τομεάρχης της ΝΔ ασκεί έντονη κριτική στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τονίζοντας πως δεν έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για το θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...