479
Όπως προκύπτει, το πρωί του περασμένου Σαββάτου επιχειρούσε μία μόλις ΟΠΚΕ στην Μάνδρα | ΕΛ.ΑΣ. (φωτ. αρχείου)

Εφυγαν τελικά αστυνομικοί από τη Μάνδρα για να πάνε στον Τσίπρα;

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2017, 12:19
Όπως προκύπτει, το πρωί του περασμένου Σαββάτου επιχειρούσε μία μόλις ΟΠΚΕ στην Μάνδρα
|ΕΛ.ΑΣ. (φωτ. αρχείου)

Εφυγαν τελικά αστυνομικοί από τη Μάνδρα για να πάνε στον Τσίπρα;

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2017, 12:19

Μισές αλήθειες και χτυπητές ανακρίβειες –αν όχι ψέμματα– προκύπτουν από την κατά τα άλλα κατηγορηματική διάψευση της ΕΛ.ΑΣ. για τους ισχυρισμούς της δημάρχου Μάνδρας περί μετακίνησης Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) από τη Δυτική Αττική το περασμένο Σάββατο (όπου είχε διατεθεί για την αποτροπή πλιάτσικου) για λόγους προστασίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωνε ότι «το Σάββατο 18 Νοεμβρίου είχαν διατεθεί στην περιοχή της Μάνδρας-Νέας Περάμου 297 αστυνομικοί με 3 Ο.Π.Κ.Ε., 96 περιπολικά και 6 ομάδες ΔΙΑΣ» και ότι  «μία από τις ΟΠΚΕ μετακινήθηκε προσωρινά, για έκτακτο υπηρεσιακό λόγο και για μικρό χρονικό διάστημα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου». Στην ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι έχουν μια διευρυμένη άποψη για το πού βρίσκεται ο Νέος Κόσμος καθώς οι αστυνομικοί εστάλησαν να προστατεύουν τον κ. Τσίπρα στο Μετς, στο Α’ Νεκροταφείο.

Μετακίνηση 1η

Το ακριβές είναι ότι η μετακίνηση στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αφορά στα μέτρα ασφαλείας του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Α’ Νεκροταφείο στην κηδεία του διακεκριμένου πανεπιστημιακού καθηγητή και διαννοούμενου Κώστα Βεργόπουλου.

Μετακίνηση 2η

Την ίδια ημέρα όμως, υπήρξε μία ακόμη μετακίνηση – απόσπαση δύναμης από την Μάνδρα, αυτή τη φορά για τη φύλαξη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδσούρου προκειμένου να καλυφθεί η μετακίνηση διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν εκεί για άλλο υπηρεσιακό λόγο.

Τι προκύπτει από το έγγραφο κατανομής

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφο κατανομής των ΟΠΚΕ που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η βάρδια της Κ-211 ΟΠΚΕ, στην περιοχή της Μάνδρας, ξεκινούσε στις 14:00 και τελείωνε στις 22:00, αλλά δεν πήγε ποτέ στο ξεκίνημα του ωραρίου. Αντίθετα με εντολή του Κέντρου Ασφάλειας μετακινήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου, έως τις 17:30 το απόγευμα για να καλύψει τη μετακίνηση της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια έφυγε από την Κουμουνδούρου και έφθασε στην περιοχή της Μάνδρας-Νέας Περάμου περίπου τις 19:00, όταν η βάρδια τελείωνε στις 22:00, για «την αποτροπή έκνομων ενεργειών σε βάρος πολιτών που επλήγησαν από την πλημμύρα».

Επιπρόσθετα, στις 11:15 το πρωί του Σαββάτου, η Κ-213 ΟΠΚΕ που εκτελούσε υπηρεσία σε Μενίδι και Ζεφύρι, μετακινήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην κηδεία του Κώστα Βεργόπουλου.

Η καταγγελία της δημάρχου

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες, μία ομάδα ΟΠΚΕ, που εκτελεί βραδινή βάρδια στη Μάνδρα Αττικής, μετά τις 22:00 μετακινείται στο σπίτι του Πρωθυπουργού για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα διμοιρία των ΜΑΤ. Το Σάββατο, ημέρα καταγγελίας της δημάρχου, η Κ-223 ΟΠΚΕ με εντολή του Κέντρου Ασφάλειας, στις 22:10, παρέμεινε στη συμβολή των οδών Αγ. Γλυκερίας και Κοκκερέλ στην Κυψέλη, δίπλα από το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα.

Σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα είναι ότι τελικά στη Μάνδρα επιχειρούσε μόλις μία ΟΠΚΕ (και αυτή για λίγες μόνο ώρες) και η αποδεδειγμένη μετακίνηση δυνάμεων από τη Μάνδρα σε μία στιγμή που η παρουσία τους ήταν αναγκαία για την προστασία των πλημμυροπαθών, προκαλεί ερωτήματα σε σχέση με τη διαχείριση μέσων και μέτρων από την ΕΛ.ΑΣ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...