203
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε εκδήλωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης | Menelaos Myrillas / SOOC

Κατρούγκαλος (ως συνταγματολόγος) : «Ανοησίες» τα περί απώλειας δεδηλωμένης…

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2017, 13:07
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε εκδήλωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Κατρούγκαλος (ως συνταγματολόγος) : «Ανοησίες» τα περί απώλειας δεδηλωμένης…

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2017, 13:07

Η απόφαση της Νέας Δημοκρατίες και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην στηρίζουν πλέον κυβερνητικά νομοσχέδια ως «αντικαταστάτες» των ΑΝΕΛ δεν φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο. Επίσης, με τις δηλώσεις του έδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενοχλείται από την τακτική  των ΑΝΕΛ να μην συναινούν σε κυβερνητικά νομοθετήματα προοδευτικού προσανατολισμού.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτηρίζει «ανοησίες» την άποψη ότι θα υπάρξει απώλεια δεδηλωμένης αν δεν υπερψηφιστεί ένα νομοσχέδιο, σε περίπτωση που δεν συναινέσουν οι ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, επικαλούμενος την ιδιότητα του ως συνταγματολόγου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις» αναφέρει ότι «η δεδηλωμένη χάνεται μόνο με τον τρόπο που ορίζει το άρθρο 84 του Συντάγματος, αν χαθεί, δηλαδή, ψήφος εμπιστοσύνης ή υπερψηφιστεί ψήφος δυσπιστίας. Όλα τα άλλα συνιστούν προπαγανδιστικές κινήσεις απόγνωσης όσων είχαν επενδύσει στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης».

Για την τρίτη αξιολόγηση, δηλώνει ότι πρέπει να κλείσει άμεσα ενώ χαρακτηρίζει «σημαιοφόρο του νεοφιλελευθερισμού» τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν σημειώνοντας ότι «ο γνωστός σημαιοφόρος του νεοφιλελευθερισμού έχει ήδη προειδοποιηθεί από επίσημα χείλη εκτός Ελλάδας να μην θέσει νέες απαιτήσεις πέραν των συμφωνηθέντων».

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ τονίζει ότι «θα πρέπει να αποφασίσει το ίδιο και γρήγορα εάν επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αποδεχόμενο βεβαίως ότι εδώ είναι Ευρώπη και υφίστανται κανόνες που πρέπει να σέβεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...