219
Ο Γιάννης Μανιάτης | Menelaos Myrillas / SOOC

Γιάννης Μανιάτης: «Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βλάπτουν σοβαρά την ελληνική οικονομία»

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2017, 11:48
Ο Γιάννης Μανιάτης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Γιάννης Μανιάτης: «Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βλάπτουν σοβαρά την ελληνική οικονομία»

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2017, 11:48

Εντονη ήταν η αντίδραση του Γιάννη Μανιάτη, πρώην υπουργού και εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, μετά την ανακοίνωση από την κρατική επενδυτική εταιρεία του Κατάρ ότι αποσύρει τα επενδυτικά του σχέδια από την Ελλάδα. Ο κ. Μανιάτης επιρρίπτει σαφείς ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό για την εξέλιξη αυτή. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ανακοίνωση του Κρατικού Καταρινού Ομίλου AL RAYAN ήρθε για να αποδείξει, μετά τις Σκουριές, ότι όλη η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν τίποτε άλλο από ρεσιτάλ ψεύδους και υποκριτικής τέχνης. Η ανακοίνωση αποχώρησης αποτελεί κόλαφο για τον Πρωθυπουργό και το θίασο κομπάρσων που έχει για να παριστάνουν την κυβέρνηση. Μια τεράστια επένδυση ύψους 16 και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ φαίνεται ότι δεν θα υλοποιηθεί καθώς η εταιρεία, μετά από 7 χρόνια παραμονής της στη Ελλάδα, χαρακτηρίζει τη χώρα ως εχθρική προς τις επενδύσεις.

Η αποχώρηση ή ακόμη και ο θόρυβος πιθανής αποχώρησης μίας ακόμη επενδυτικής εταιρείας από την Ελλάδα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ήδη χαμηλή διεθνώς αξιοπιστία της χώρας για την προσέλκυση επενδύσεων και σε συνδυασμό με το έλλειμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, η ανάπτυξη θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο ενώ η φορολογία θα αυξηθεί αντίστοιχα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βλάπτουν σοβαρά την οικονομία της Ελλάδας. Δεν έχουν κάν το στοιχειώδες φιλότιμο να παραιτηθούν. Πρέπει όμως να φύγουν άμεσα».