630
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Nensi Bogdani

Το παρασκήνιο της απόλυσης Μπογδάνου από τον ΣΚΑΪ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 15:20
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Nensi Bogdani

Το παρασκήνιο της απόλυσης Μπογδάνου από τον ΣΚΑΪ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 15:20

Με μια ανακοίνωση 31 λέξεων, ο ΣΚΑΪ γνωστοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης την απόλυση του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, λίγο πριν από την έναρξη της ενημερωτικής εκπομπής του, «ΣΚΑΪ στις 3». Την ανακοίνωση διάβασε μάλλον αμήχανα ο Νίκος Υποφάντης ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως να πάρει τη θέση του συναδέλφου του στο στούντιο:

«Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει ότι δεν θα συνεχίσει την συνεργασία του με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη νέα τηλεοπτική περίοδο. Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη μέχρι σήμερα συνεργασία».

Ολα ξεκίνησαν μία ημέρα νωρίτερα, όταν ο κ. Μπογδάνος, επικρίνοντας τη στάση του Πρωθυπουργού να μην επισκεφτεί τον Λουκά Παπαδήμο κατά τη μακρά νοσηλεία του τελευταίου στον «Ευαγγελισμό» ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε σχέσεις με τους τρομοκράτες που βρίσκονταν πίσω από την επίθεση κατά του πρώην Πρωθυπουργού τον περασμένο Μάιο.

Ο ΣΚΑΪ εξέδωσε τότε απολογητική ανακοίνωση, με την οποία αποδοκίμαζε ως ανάρμοστα, απαράδεκτα και αδόκιμα τα όσα είχε πει ο παρουσιαστής, για να ακολουθήσει και ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού που ανέφερε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις».

Ομως ο κ. Μπογδάνος επανήλθε το βράδυ με ανάρτησή του στο facebook:

Και κατά πληροφορίες ήθελε να επανέλθει στο θέμα στην εκπομπή της Τετάρτης, θεωρώντας εαυτόν θιγμένο, τόσο από την οξύτατη ανακοίνωση του Μαξίμου –«είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά» ανέφεραν- όσο και από το άδειασμα του καναλιού, το οποίο στην ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Ο ΣΚΑΪ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού. Ο ΣΚΑΪ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων».

Αυτή η επιμονή του δημοσιογράφου να επανέλθει οδήγησε τα πράγματα στα άκρα και στην αποπομπή του από το κανάλι, το οποίο προφανώς δεν ήθελε να στηρίξει τον παρουσιαστή και να έρθει σε σύγκρουση με το Μαξίμου για μια μάλιστα υπόθεση που φαινόταν εκτεθειμένο.

Διότι τα όσα είπε ο κ. Μπογδάνος στην εκπομπή του «ΣΚΑΪ στις 3» την Τρίτη ήταν όντως υπερβολικά και αδόκιμα:

«Είναι ένα μήνα και μία βδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του έλληνα Πρωθυπουργού κι ο έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα γεια. Δηλαδή να του πει “είστε καλά; Χρειάζεστε κάτι;” ή τέλος πάντων ως Πρωθυπουργό σε Πρωθυπουργό», είπε επί λέξει.

Τι απαντά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δημοσιογράφος αναφέρει:

«Κατόπιν όχλησης Μαξίμου, ο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε σε “δήλωσή” μου χαρακτηρίζοντάς την “ανάρμοστη” και “αδόκιμη”, ενώ με εγκάλεσε για “παραπληροφόρηση”. Η διατύπωσή μου (και όχι δήλωση), όμως, βασίζεται σε ρεπορτάζ (μεταξύ άλλων και της Καθημερινής), γεγονότα, στοιχεία – θα αναρτηθούν σε πλήρη έκταση στο marketnews. Ζήτησα από τον σταθμό να υπερασπιστώ σήμερα ό,τι είπα χθες, έστω συνοπτικά. Αυτό κρίθηκε μη επιτρεπτό και αντίθετα μου ζητήθηκε να εμφανιστώ στην εκπομπή κανονικά χωρίς να κάνω καμία αναφορά στα χθεσινά. Απάντησα ότι η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπει κάτι τέτοιο, μου ζητήθηκε παραίτηση, δεν την έθεσα στη διάθεση του καναλιού, συνεπώς η συνεργασία διεκόπη με πρωτοβουλία της εργοδοσίας.

Δεν διαγράφω τα καλά, ούτε τσουβαλιάζω τα άσχημα τόσων ετών στο Φάληρο – και δεν χρειάζομαι το σήμα της ΕΣΗΕΑ (που αδιαφορεί για την “καθ’υπόδειξιν” απόλυσή μου) για να αγωνίζομαι για την αλήθεια, όπως την αντιλαμβάνομαι με νου, ψυχή και τιμιότητα.

Ευχαριστώ από καρδιάς γνωστούς και αγνώστους για την συγκινητική στήριξη από χθες, αλλά και διαχρονικά – το ΣΚΑΪ στις 3 έκλεισε τον Ιούνιο με 14.5% Μ.Ο. τηλεθέασης.

Ραντεβού στα ειδησάδικα!».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...