919
O ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Φιλιππάκης σε φωτογραφία του στο facebook. Στον ίδιο λογαριασμό εμφανίζεται να καλεί σε βία κατά του διοικητή της ΤτΕ | Facebook

Σοκ και εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του γραμματέα της ΕΣΗΕΑ για τον Παπαδήμο

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2017, 22:18
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/05/2017, 21:00
O ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Φιλιππάκης σε φωτογραφία του στο facebook. Στον ίδιο λογαριασμό εμφανίζεται να καλεί σε βία κατά του διοικητή της ΤτΕ
|Facebook

Σοκ και εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του γραμματέα της ΕΣΗΕΑ για τον Παπαδήμο

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2017, 22:18
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/05/2017, 21:00

Αίσθηση, σοκ και πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση στα social media του δημοσιογράφου και ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη, ο οποίος σχολιάζοντας την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο όχημα του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν θα τον ενοχλούσε ακόμα και μια βόμβα στα πόδια του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα!

Εγραψε μεταξύ άλλων ο Γ. Φιλιππάκης στον λογαριασμό του στο facebook την Παρασκευή: «Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση, ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη. Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα»…

fili
H επίμαχη ανάρτηση που μέχρι και το Σάββατο δεν είχε σβηστεί από τον λογαριασμό

Oπως ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου η «Athens Voice», δρομολογήθηκε η επέμβαση τόσο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όσο και του αρμόδιου εισαγγελέα για την υπόθεση της πρωτοφανούς αυτής δημοσίευσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΤτΕ μήνυσε τον δημοσιογράφο και συνδικαλιστή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Δίωξη ερευνά και άλλες αναρτήσεις μίσους κατά του κ. Στουρνάρα και του κ. Παπαδήμου. Οντως όπως έγινε γνωστό νωρίς την Κυριακή, ο εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις  σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια ώρα, νέα ανάρτηση στον λογαριασμό του Φιλιππάκη στο Facebook ανέφερε ότι ο ίδιος «μόλις συνελήφθη», κάτι που όμως δεν επιβεβαιωνόταν από την ΕΛ.ΑΣ.

Την αναφορά της σύλληψης έσπευσε να διαψεύσει, το πρωί της Κυριακής, ο συνήγορος του Φιλιππάκη, Γιάγκος Λαμπίρης. «Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει», ανακοίνωσε ο δικηγόρος.

Στο θέμα πάντως παρενέβη η κίνηση «Ανοιχτά ΜΜΕ/Νέα Αρχή» η οποία με ανακοίνωσή της κάλεσε την ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει δημόσια τον Γ. Φιλιππάκη και να τον καθαιρέσει από τη θέση του γραμματέα.

Η ανακοίνωση της κίνησης «Ανοιχτά ΜΜΕ/Νέα Αρχή» έχει ως εξής:

«Στη διαδικτυακή εποχή μας οι αναρτήσεις στα social media, ιδιαίτερα ανθρώπων που κατέχουν δημόσιες θέσεις, όπως είναι και οι συνδικαλιστικές θέσεις και αξιώματα, επέχουν θέση αρθρογραφίας.

» Τούτου δοθέντος η προχθεσινή ανάρτηση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και Ειδικού Γραμματέα Γ. Φιλιππάκη στο Facebook, με την οποία επέχαιρε για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου και, παράλληλα, καλούσε σε βίαιες και εγκληματικές ενέργειες και εναντίον άλλων δημόσιων προσώπων, προξένησε κατάπληξη και οργή.

»Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει δημόσια τον Γ. Φιλιππάκη και, παρότι είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να τον καθαιρέσει πάραυτα από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα.

»Η εξέταση της περαιτέρω θέσης του στην Ένωση, ας αφεθεί στην επόμενη διοίκηση».

Μια άλλη δημοσιογραφική κίνηση, οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», εξέδωσε επίσης ανακοίνωση για το θέμα:

«Είναι θλιβερό και αποκρουστικό ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Φιλιππάκης να επικροτεί την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου. Προφανώς ο κ. Φιλιππάκης θέλοντας να παραστήσει τον ‘επαναστάτη΄ έχει “ξεχάσει” ότι σήμερα το πολίτευμα στη χώρα μας είναι η Δημοκρατία και στη Δημοκρατία τέτοιες δηλώσεις μίσους δεν έχουν καμία θέση. Ξεχνάει ακόμη ο προκλητικός κος Φιλιππακης, πως οι δημοσιογράφοι Παύλος Μπακογιάννης και Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκαν από τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν γνωρίζει άραγε ότι δεκάδες συνάδελφοι μας δημοσιογράφοι έχουν στοχοποιηθεί και απειληθεί; Αν αυτή η δήλωση δεν είναι… απώλεια μνήμης είναι όνειδος γι αυτόν και την απερχόμενη πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης Συντακτών!»

Η θέση της ΕΣΗΕΑ

Από την ΕΣΗΕΑ δεν υπήρξε κάποια αντίδραση παρά μόνο το βράδυ της Κυριακής, όταν το ζήτημα είχε πάρει διαστάσεις. Και πάλι όμως η σχετική ανακοίνωση δεν ανέφερε το όνομα του Γ. Φιλιππάκη ενώ η τελευταία παράγραφος άφηνε περιθώρια για διάφορες ερμηνείες:

«Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα, αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής».

Είναι ξεκάθαρο ότι η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον…

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ

«Οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελευθερίας, Δημοκρατίας και ασφάλειας. Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ», ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή. Οσο η κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας», προσθέτει, καλώντας την κυβέρνηση, «πέρα από τις αυτονόητες δηλώσεις, να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου». 

Το Ποτάμι για τον Γιώργο Φιλιππάκη

«Δημοσιογράφοι που δεν θα τους ενοχλούσε να σκάσει μια βόμβα στα πόδια οποιουδήποτε, παύουν να είναι γραφικοί και γίνονται επικίνδυνοι», σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Το σχόλιο του Παύλου Πολάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έσπευσε να τοποθετηθεί με ένα δικό του σχόλιο στο Facebook, σχολιάζοντας επικριτικά την κινητοποίηση που προκάλεσε το σχόλιο του Φιλιππάκη. «Γεια σου ρε ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου … κινητοποιείσαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έργαψε πως δεν θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μία βόμβα στα πόδια του (έγραψε ΔΕΝ έβαλε)», γράφει ο ίδιος, αναρτώντας σχόλια που έχουν κάνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

polakis

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...