514
O Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ είπε ότι προτιμά το κράτος να παίρνει 100 ευρώ από τον συνταξιούχο για να μην τα δίνει στον εγγονό του να παίζει τάβλι και να πίνει φραπέ | SOOC

Πόσα τελικά θέλει να πάρει ο Δημήτρης Καμμένος από τους παππούδες;

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2017, 12:34
O Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ είπε ότι προτιμά το κράτος να παίρνει 100 ευρώ από τον συνταξιούχο για να μην τα δίνει στον εγγονό του να παίζει τάβλι και να πίνει φραπέ
|SOOC

Πόσα τελικά θέλει να πάρει ο Δημήτρης Καμμένος από τους παππούδες;

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2017, 12:34

Πόσα θέλει τελικά να πάρει από τους παππούδες ο Δημήτρης Καμμένος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων; Ενα κατοστάρικο το μήνα για να μην τα δίνουν στα εγγόνια τους να πίνουν φραπέ, όπως είπε την Τρίτη; Ή ένα 20αρικο για να μην τα παίρνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όπως (επανερχόμενος στην παλιά, δοκιμασμένη ρητορική των ΑΝΕΛ) το… διόρθωσε την Τετάρτη; Σε κάθε περίπτωση θα τα πάρει από τους συνταξιούχους με το «έτσι θέλω» και κρίνοντας αυτός (δηλαδή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) πού θα τα δώσει.

Την Τρίτη, στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν είχε πρόβλημα να πει το αμίμητο: «Οταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26%, δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Εχει όμως, διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ». 

Αυτή η δήλωση του κ. Καμμένου, μολονότι παράλογη και δείγμα ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, υπακούει σε μια κάποια λογική. Οτι όσο οι συνταξιούχοι χρηματοδοτούν τους ανέργους δεν τους προωθούν στην αγορά εργασίας ως φτηνότερο –άρα και αποδοτικότερο– εργατικό δυναμικό. Το ότι αυτή είναι ακριβώς η νεοφιλελεύθερη λογική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (γι’ αυτό και ζητάει περικοπές συντάξεων) πρέπει να τρόμαξε τον κ. Καμμένο.

Και την Τετάρτη επανήλθε με μια επεξηγηματικά ανακοίνωση, στην οποία επιστράτευσε τη γνωστή συνταγή περί Σόιμπλε, των κακών «παλιών» κλπ. Μάλιστα διόρθωσε και το ποσό: από 100άρικο έπεσε στο 20άρικο. Οι συνταξιούχοι θα τα χάσουν όπως και να έχει. Ασχέτως αν έχουν εγγόνια ή αν τελικά όντως θα πάνε για να βρουν δουλειές οι νεότεροι ή να προσληφθούν ως μετακλητοί κάποιοι ημέτεροι…

Για την ιστορία η νέα ανακοίνωση του βουλευτή Β’ Πειραιώς έχει ως εξής (κρατήσαμε την πεζοκεφαλαία γραφή ατόφια για να μη χαθεί το όποιο νόημα):

«Σχετικά με τις χθεσινές μου δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ θέλω να κάνω την παρακάτω διευκρίνιση.

» Από την στιγμή που αναγκαζόμαστε να μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις από το 2019/20 ΜΟΝΟ, η κυβέρνηση μας κατάφερε μέρος αυτής της διαφοράς να δοθεί ως επιδότηση εργοδοτικών εισφορών έτσι ώστε να δώσουμε ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε ανέργους.

» Διεκδικήσαμε και πετύχαμε για παράδειγμα τα 20 ευρώ το μήνα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ σε έναν εργοδότη για ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ παρά να τα πάρει ο κ. Σόιμπλε και να μπουν στην μαύρη τρύπα του χρέους.

» ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ αυτά τα λίγα χρήματα ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΠΟ και να βοηθήσουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τους ανέργους που κληρονομήσαμε.

» Θυμίζω οτι οι προηγούμενες 11 μειώσεις συντάξεων των προηγουμένων κυβερνήσεων πήγαν στην μαύρη τρύπα του χρέους και συγχρόνως αύξησαν την ανεργία κατά 998.000 συνανθρώπων μας ενώ δημιούργησαν 8.5δις € τρύπα (έσοδα-συντάξεις) στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

»Ετσι όπως εξήγησα, θα αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα του κάθε νοικοκυριού και θα διευκολύνουμε στην δύσκολη καθημερινότητα του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...