234
Τσακαλώτος - Μοσκοβισί στις 20 Φεβρουαρίου. Ενας μήνας πέρασε χωρίς καμία πρόοδο. Και ο εφιάλτης του 2015 επιστρέφει... | REUTERS/Francois Lenoir

Bloomberg: Η Ελλάδα πλησιάζει σε επανάληψη του δράματος του 2015

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2017, 08:20
Τσακαλώτος - Μοσκοβισί στις 20 Φεβρουαρίου. Ενας μήνας πέρασε χωρίς καμία πρόοδο. Και ο εφιάλτης του 2015 επιστρέφει...
|REUTERS/Francois Lenoir

Bloomberg: Η Ελλάδα πλησιάζει σε επανάληψη του δράματος του 2015

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2017, 08:20

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να χάσει ακόμη ένα ημερολογιακό ορόσημο πλησιάζοντας σε επανάληψη του δράματος του 2015». Αυτό επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg αναφερόμενο στη σημερινή (Δευτέρα) σύσκεψη του Eurogroup. Είναι λογικό. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι η β’ αξιολόγηση θα έκλεινε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Επειτα, ήρθε η περίφημη «13η σύνταξη», το πάγωμα των διαπραγματεύσεων και η αποχώρηση των Θεσμών από την Αθήνα που για να επιστρέψουν χρειάστηκε να φτάσουμε στις 20 Φεβρουαρίου (με εκείνο το πανηγυρικό κυβερνητικό non paper). Και τώρα είμαστε στις 20 Μαρτίου. Και συμφωνία δεν υπάρχει.

Οπως αναφέρει το Bloomberg, οι διάφορες των δύο πλευρών είναι μεγάλες στις μεταρρυθμίσεις και στον τομέα της ενέργειας (στο θέμα της ΔΕΗ δηλαδή) ενώ η ελληνική κυβέρνηση ανθίσταται σε επιπλέον περικοπές στις συντάξεις.

Το πρακτορείο παρατηρεί ότι ενδεικτικό της απόστασης που έχουν οι δύο πλευρές στα εργασιακά είναι ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει παραπέμψει το ζήτημα σε «πολιτική διαπραγμάτευση, καθώς αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί τεχνοκρατικά».

Πιθανή αποτυχία των διαπραγματεύσεων σύμφωνα με το πρακτορείο σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις πληρωμές του Ιουλίου.

Το Bloomberg επαναλαμβάνει ότι έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα στην οικονομία παρατηρώντας τη μη αναμενόμενο την άνοδο της ανεργίας το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Την άποψη ότι η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα εκφράζει στο μεταξύ ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...