195
Η παρέμβαση των πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε τη βόμβα (Φωτογραφία αρχείου) | INTIMENEWS

Βόμβα με χειροβομβίδες στη Δάφνη

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2017, 09:25
Η παρέμβαση των πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε τη βόμβα (Φωτογραφία αρχείου)
|INTIMENEWS

Βόμβα με χειροβομβίδες στη Δάφνη

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2017, 09:25

Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που περιείχε και χειροβομβίδα, εξουδετέρωσε μετά από δύο ελεγχόμενες εκρήξεις η Αστυνομία στη Δάφνη, στην Αθήνα. Η βόμβα εντοπίστηκε σε τσάντα που είχε εγκαταλειφθεί στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης.

Λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου, άγνωστος τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση και προειδοποίησε για την ύπαρξη του εκρηκτικού μηχανισμού, δίνοντας περιθώριο 40 λεπτών. Sύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα είπε: «Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα» και πριν κλείσει το τηλέφωνο πρόσθεσε: «Είναι για τον Λάμπρο».

Στις 10 Μαρτίου 2010 στην ίδια περιοχή είχε πέσει νεκρός, μετά από ένοπλη συμπλοκή, ο Λάμπρος Φούντας, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Επιπλέον, χειροβομβίδες- όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό- έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, από τον Επαναστατικό Αγώνα και τη Σέχτα Επαναστατών.

Στο σημείο έσπευσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ο χώρος αποκλείστηκε. Μετά από έρευνες, βρέθηκε σε πάρκο πίσω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. O μηχανισμός αποτελείτο από τη χειροβομβίδα, μηχανικό χρονοδιακόπτη, ηλεκτρικό πυροκροτητή, μπαταρία και εκρηκτική ύλη άγνωστης ως τώρα σύνθεσης. Έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργασία για περαιτέρω έρευνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...