958
Ειδικά για τα μικρότερα παιδιά διαλέξτε σχολικές τσάντες πλάτης ή με ροδάκια | Public

Ωρα Public: για σακίδια πλάτης, τρόλεϊ και άλλα σχολικά

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 17:28
Ειδικά για τα μικρότερα παιδιά διαλέξτε σχολικές τσάντες πλάτης ή με ροδάκια
|Public

Ωρα Public: για σακίδια πλάτης, τρόλεϊ και άλλα σχολικά

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 17:28

Η σχολική τσάντα, ειδικά της Πρώτης Δημοτικού είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για τα πιτσιρίκια, και ίσως ακόμη περισσότερο για τους μεγάλους που θα τους την προσφέρουν, αφού αρχίζει για εκείνα μια καινούργια εμπειρία ζωής.

Με άλλα λόγια η πρώτη σχολική τσάντα, όπως και να το κάνουμε, είναι η πιο σημαντική, οπότε χρειάζεται να τη διαλέξετε με μεγάλη προσοχή. Ξεχάστε τις σάκες του χεριού μέσα στις οποίες πηγαινοφέρναμε κάποτε στο σχολείο τα υπάρχοντά μας και «μάκραινε» το χέρι από το βάρος τους. Ειδικά για τις μικρές ηλικίες, όμως, ξεχάστε και τις σάκες του «ταχυδρόμου»: όσο κι αν είναι κομψές επιβαρύνουν βάναυσα τον ένα ώμο.

Σήμερα υπάρχει μια τεράστια επιλογή από εργονομικές κατασκευές που βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: από τη μια έχουμε διαλέξουμε ανάμεσα σε σακίδια πλάτης (backpack) και από την άλλη ανάμεσα σε σακίδια με ροδάκια (τύπου τρόλεϊ).

 

Ροζ σακίδιο πλάτης και τρόλεϊ, ταυτόχρονα, με κερασάκια, Coolbee Cherries, 39,90 ευρώ

Τα πρώτα έχουν το προτέρημα ότι πλένονται, ενώ τα δεύτερα όχι γιατί έχουν μη αποσπώμενο πλαστικό ή μεταλλικό σκελετό, είναι όμως πιο κατάλληλα αν τα παιδιά διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια.

Η επιλογή, λοιπόν, της σάκας δεν εξαρτάται μόνο από το σχέδιο και το χρώμα. Είναι πολύ σημαντικό πρώτα από όλα να λάβετε υπόψη τον σωματότυπο του παιδιού, το βάρος που θα μεταφέρει και την απόσταση που θα διανύει κουβαλώντας τα σχολικά του είδη, καθώς το μεγάλο βάρος, που υποχρεώνεται να μεταφέρει καθημερινά, έχει αποδειχθεί ότι ευθύνεται για πόνους στη μέση, στους ώμους και την πλάτη, και διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα σε ηλικίες, που το σώμα αναπτύσσεται ραγδαία.

Οι τσάντες πλάτης έχουν δύο ιμάντες για να φοριούνται στην πλάτη και έτσι ακριβώς θα πρέπει πάντα να μεταφέρονται ώστε να ισομοιράζεται το φορτίο, και όχι κρεμασμένες στον ένα ώμο γιατί τότε επιβαρύνεται η μία πλευρά του σώματος. Υπολογίστε ότι το συνολικό βάρος (τσάντας και μεταφερόμενων σχολικών ειδών) δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 10% του βάρους του παιδιού.

Τσάντα Πλάτης Lego Bags City Police Chopper, 19,99 ευρώ

Για παράδειγμα το σακίδιο ενός παιδιού βάρους 30 κιλών δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα τρία κιλά. Ακόμη, οι ιμάντες του σακιδίου θα πρέπει να είναι φαρδείς με επένδυση από αφρώδες υλικό ώστε να μην πιέζουν τους ώμους του παιδιού.

Αν πάλι διαλέξετε τρόλεϊ, ελέγξτε τα ροδάκιά του, που θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα χαλάσουν πολύ γρήγορα. Ελέγξτε επίσης το χερούλι του τρόλεϊ, που θα πρέπει να έχει το κατάλληλο ύψος ώστε το παιδί να μην αναγκάζεται να σκύβει για να το σύρει.

Κασετίνες, φαγητοδοχεία, βιβλία και αναλώσιμα

Εκτός από την τσάντα, η λίστα των σχολικών ειδών περιλαμβάνει επίσης κασετίνα, γραφική ύλη, μολύβια μηχανικά ή κλασικά, γόμα και ξύστρα, στιλό και μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, τέμπερες και νερομπογιές, πλαστελίνες, ψαλίδι και άλλα υλικά χειροτεχνίας, τετράδια, μπλοκ και ντοσιέ, και γεωμετρικά όργανα, που διαφέρουν ανάλογα με την τάξη του παιδιού (χάρακας, διαβήτης, τρίγωνο, μοιρογνωμόνιο).

Στυλό Ooly Glitter Rainbow (2,99 ευρώ), Μολύβια ξύλινα με γόμα Mickey Minnie με Γόμα (1 Τεμάχιο, 0,19 ευρώ), Τετράδιο Ριγέ Β5 Coolbee Μπλε 50 Φύλλα (0,45 ευρώ), Κασετίνα Pretty Paradise Glitter Με Μπρελόκ Ιce Cream (4,98 ευρώ), Ξύστρα με Γόμα Faber Castell Apple (1 Τεμάχιο, 1,48 ευρώ)

Το παιδί θα χρειαστεί, ακόμη, φαγητοδοχείο και παγούρι, ένα καλαθάκι ή τσαντάκι για να μεταφέρει το κολατσιό του. Πέρα από τα χρώματα και τα σχέδια ελέγξτε ότι το προϊόν που διαλέγετε κλείνει καλά και είναι κατασκευασμένο από ασφαλές υλικό, αναγράφεται η χώρα προέλευσής του και φέρει τη σήμανση CE. Αυτή όμως είναι μια γενική οδηγία για όλα τα σχολικά και άλλα είδη που αγοράζετε για τα παιδιά.

Υπολογίστε ότι  επιπλέον θα χρειαστεί και κάποιον εξοπλισμό για το γραφείο του στο σπίτι, όπως μολυβοθήκη για να φυλάει μολύβια και στιλό που δεν παίρνει κάθε μέρα μαζί του, φακέλους και ζελατίνες για να αρχειοθετεί τις εργασίες του, καλαθάκι για να ξύνει τα μολύβια του και να πετάει ό,τι του είναι άχρηστο, ημερολόγιο και σχολικό πρόγραμμα που θα το βοηθήσει να οργανώσει τις ώρες του, το διάβασμά του και τις εξωσχολικές δραστηριότητές του.

Μια τελευταία συμβουλή: Δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε όλα μαζί τα σχολικά είδη της χρονιάς. Πάρτε τα βασικά, που θα χρειαστεί το παιδί την πρώτη μέρα στο σχολείο, δυο τετράδια, μια κασετίνα με δυο μολύβια, δυο στιλό, μια ξύστρα και μια γόμα, δείτε τι θα παραγγείλει ο δάσκαλος ή η δασκάλα του, και αφήστε κάποιες αγορές για αργότερα.

Σετ Φαγητού Peppa Pig (5,99 ευρώ), Φαγητοδοχείο (2,99 ευρώ), Παγούρι Αλουμινίου 500ml (3,99 ευρώ), Τσαντάκι Φαγητού Paul Frank Jungle (14,99 ευρώ), Ποτήρι-Καλαμάκι με Παιχνίδι Sip N’ Sound (τεμάχιο 6,99 ευρώ)

Και αφού, ως νέοι γονείς είστε εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, κερδίστε χρόνο και βρείτε τα πάντα με ένα κλικ στο Public.gr. Αλλά ακόμη και αν θέλετε να πάτε σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας Public για να δείτε από κοντά και να αγγίξετε τις επιλογές σας, αξίζει τον κόπο να πάτε προετοιμασμένοι.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στα Public θα βρείτε πλήρη πακέτα σχολικών βιβλίων ντυμένα ανά τάξη. Μάλιστα, αν αγοράσετε το School pack στο https://www.public.gr/cat/books/sholika-biblia/paketa-sxolikon-vivlion/  θα επωφεληθείτε από την έκπτωση web -10% .

Ακόμη, με αγορές σχολικών άνω των 50 ευρώ κερδίζετε 20% επιστροφή για επόμενη αγορά προϊόντων τεχνολογίας στο Public.gr! Δείτε αναλυτικά όρους και προϋποθέσεις εδώ: https://www.public.gr/cat/sxolika/back-to-school-offers/

Και μην ξεχνάτε ότι τώρα το Public φέρνει όλα τα σχολικά στην πόρτα σας σε λίγες ώρες! Με τη νέα υπηρεσία Next Day Delivery του Public, μπορείτε να έχετε όλα τα σχολικά που χρειάζεστε, με παράδοση σε λιγότερο από 24 ώρες εντός Αττικής και χωρίς καμία έξτρα χρέωση!

https://www.public.gr/cat/sxolika/paradosi-se-24h/?from=homepagecarousel