535
Μοντέλα με μπαρόκ ρούχα της τελευταίας συλλογής των Dolce & Gabbana | Dolce & Gabbana

Τρελό: ντύνονται… Αναγέννηση με 100.000 ευρώ!

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 16:05
Μοντέλα με μπαρόκ ρούχα της τελευταίας συλλογής των Dolce & Gabbana
|Dolce & Gabbana

Τρελό: ντύνονται… Αναγέννηση με 100.000 ευρώ!

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 16:05

Ξεχάστε τα ρούχα που έχουν φάτσα φόρα το λογότυπο του αγαπημένου σας σχεδιαστή. Για τις υπερπλούσιες κυρίες το αυθεντικό, σύγχρονο dress code που ανταποκρίνεται στο status τους περιλαμβάνει τώρα την… παρουσίαση ενός αριστουργηματικού έργου της Αναγέννησης.

Αυτό τουλάχιστον σύμφωνα με τον οίκο Dolce & Gabbana, ο οποίος στην τελευταία του επίδειξη μόδας παρουσίασε στην πασαρέλα φορέματα κεντημένα με πίνακες του Λεονάρντο ντα Βίντσι, του Μποτιτσέλι και του Τιτσιάνο…

Με την επίδειξη αυτή κορυφώθηκε η τριήμερη «Alta Moda» του Dolce & Gabbana, η οποία είναι η ιταλική εκδοχή της υψηλής γαλλικής ραπτικής. Ήταν ένα Σαββατοκύριακο με πολυτελείς (και πανάκριβες) συνθήκες διαβίωσης για τους καλύτερους πελάτες του οίκου, οι οποίοι ήρθαν από την Ρωσία, τη Σιγκαπούρη και την Αμερική για να αγοράσουν κομμάτια κατ’ ευθείαν από την πασαρέλα.

Η τιμή εκκίνησης; 100.000 ευρώ…

Η επίδειξη έγινε στο Palazzo Litta, ένα μπαρόκ παλάτι στο Μιλάνο, το οποίο ήταν σε απόλυτη αρμονία με τη συλλογή. Πρώτο παρουσιάστηκε ένα φόρεμα το οποίο παρέπεμπε στην «Παναγία με το Θείο Βρέφος» του Σάντρο Μποτιτσέλι, που αποδόθηκε με κεντήματα, και είχε μια φούστα από φτερά στο χρώμα του κρόκου τόσο ογκώδη που φαινόταν απίθανο να περάσει μέσα από την πόρτα του παλατιού.

Μπούστο κεντημένο με την «Παναγία και το Θείο Βρέφος» του Μποτιτσέλι

Σε ένα άλλο φόρεμα απεικονιζόταν με κέντημα στο πίσω μέρος του η Κυρία με την Ερμίνα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ενώ ένα καφέ ανδρικό παλτό από δέρμα κάστορα και μπερέ, θύμιζε το είδος του ενδύματος που θα μπορούσε να φοράει ο ίδιος ο ζωγράφος.

Ολόκληρη η επίδειξη ήταν αφιερωμένη στο ίδιο θέμα με λεπτές και κομψές αναφορές στις οποίες περιλαμβάνονταν τετράγωνα, ογκώδη μανίκια και ποδόγυροι κεντημένοι με πέρλες και πετράδια που ηχούσαν καθώς τα μανεκέν περπατούσαν και στριφογύριζαν.

Είναι αμφίβολο όμως το αν η συγκεκριμένη επίδειξη θα επαναληφθεί. Πρόσφατα ο διάσημος ιταλικός οίκος αναγκάστηκε να ακυρώσει μια επίδειξη στη Σαγκάη μετά από μια διαφημιστική εκστρατεία στην Κίνα που επικρίθηκε ως ρατσιστική και σεξιστική.

Βαρύτιμα φορέματα με πίνακες μπαρόκ

Οι κορυφαίες κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και το κινεζικό κομμάτι του Net-A-Porter έριξαν αμέσως τα προϊόντα Dolce & Gabbana από τις περιοχές τους.

Ωστόσο, για τον Ντομένικο Ντόλτσε και τον Στέφανο Γκαμπάνα, η επίδειξη πρέπει να συνεχιστεί. «Εχουμε μια σχέση με τους πελάτες μας, είμαστε σαν μια οικογένεια», δήλωσε ο Γκαμπάνα, «δεν είναι απλά μια επίδειξη μόδας. Θέλουν ένα στυλ ζωής».

Προφανώς οι πελάτες τους θέλουν επίσης ηλεκτρονικά τσιγάρα και iPhone XRs, τα οποία ήταν τόσο δημοφιλή στην πρώτη σειρά της αίθουσας όσο και τα ρούχα που παρουσιάστηκαν στην πασαρέλα.

 

Απεικόνιση του πίνακα «Ο Βάκχος και η Αριάδνη στη Νάξο» του Τιτσιάνο

Μεταξύ άλλων μοντέλων που εντυπωσίασαν το κοινό ήταν ένα φόρεμα  φτιαγμένο με 530 μέτρα από κόκκινο μεταξωτό ταφτά, και ένα ολοκέντητο φόρεμα που απεικόνιζε το έργο «Βάκχος και Αριάδνη» του Τιτσιάνο, το οποίο το ατελιέ του οίκου στο Μιλάνο χρειάστηκε περισσότερο από έξι μήνες για να το ολοκληρώσει.

Υπήρξε όμως και μια απόδειξη ότι οι σούπερ πλούσιες δεν είναι εντελώς διαφορετικές από όλες τις υπόλοιπες κοινές θνητές. Ποια; Στην πασαρέλα εμφανίστηκαν και μερικά flat παπούτσια, γράφει η Ρέιτσελ Νταβ στους Times του Λονδίνου.