184
Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στον Ταύρο | piop.gr

«Το μυστικό ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 16:24
Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στον Ταύρο
|piop.gr

«Το μυστικό ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 16:24

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές τού μηνιαίου κύκλου με τίτλο «Ιστορικά ντοκιμαντέρ ελλήνων δημιουργών», στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου (ώρα 19:00), θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ξηρουχάκη, «Το μυστικό ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου» (2016, 55’), παραγωγής StoryDoc και Δήμου Λέσβου.

Το ντοκιμαντέρ αναζητά τα ίχνη του προστάτη των ερωτευμένων στη Μυτιλήνη. Ποιος απόθεσε τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου στη Λέσβο; Γιατί αυτή η υπόθεση αποσιωπήθηκε για περισσότερο από έναν αιώνα; Είναι αυθεντικά τα λείψανα; Ένας αρχιεπίσκοπος, ένας ιστορικός και μια αρχαιολόγος απαντούν στα ερωτήματα ενώ βλέπουμε τις ανακαλύψεις τους σε μια ερειπωμένη εκκλησία, σε οικογενειακούς τάφους και σε ιδιωτικά αρχεία. Μέσα από την έρευνα τους οι τρεις πρωταγωνιστές ζωντανεύουν τη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτικης Λέσβου στις αρχές του 20ού αιώνα.

Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο στο τηλέφωνο: 210 3418011, Δευτέρα -Παρασκευή 10:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Τηλέφωνο: 210 3418051