291
Η McLaren F1, που κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο μηχάνημα οδήγησης που έχει κατασκευαστεί για δημόσιο δρόμο» | RM Sotheby’s

Ποιος θα δώσει 20 εκατ. ευρώ για την πιο σπάνια έκδοση του «supercar» McLaren F1;

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2019, 21:29
Η McLaren F1, που κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο μηχάνημα οδήγησης που έχει κατασκευαστεί για δημόσιο δρόμο»
|RM Sotheby’s

Ποιος θα δώσει 20 εκατ. ευρώ για την πιο σπάνια έκδοση του «supercar» McLaren F1;

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2019, 21:29

Ποιος θα δώσει 20 εκατ. ευρώ από το πενιχρό του βαλάντιο για ένα από τα σπανιότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών;

Αν η McLaren F1 των 106 αντιτύπων είναι ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα του πλανήτη, τότε αυτή η έκδοση που πωλείται είναι ακόμα πιο δυσεύρετη.

Λίγο καιρό μετά την επίσημη παρουσίασή της, η McLaren κατασκεύασε μόλις πέντε αυτοκίνητα F1 LM για να γιορτάσει τη νίκη στον αγώνα του Λε Μαν το 1995.

Όπως αναφέρουν οι Times, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το ένα από αυτά τα πέντε με την ένδειξη «LM» – και μάλιστα το υπ’ αριθμόν 18 από τα 106 αντίτυπα.

Βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και έχει διανύσει μόλις 21.000 χιλιόμετρα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του, έναν Νεοζηλανδό συλλέκτη.

«Μιλάμε για το απόλυτο supercar που συχνά αποτελούσε το μέτρο σύμφωνα με το οποίο κρίνονταν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στην κατηγορία του», τονίζει ο Αλεξάντερ Γουίβερ, ειδικός σε θέματα αυτοκίνησης.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε κάθε λεπτομέρεια για το εν λόγω μοντέλο που δημοπρατείται από τον οίκο RM Sotheby’s, ενώ η τιμή θα κυμανθεί κοντά στο ποσό των 2ο εκατ. ευρώ.

Η F1 κινείται με έναν V12 κινητήρα 6,1 λίτρων που αποδίδει 627 ίππους με αποτέλεσμα να διατηρήσει το τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής μέχρι το 2005 που ήρθε η Bugatti Veyron.

Κατά την παρουσίαση της McLaren F1 το 1995, το βρετανικό περιοδικό αυτοκινήτου Autocar είχε χαρακτηρίσει το βρετανικό supercar ως «το καλύτερο μηχάνημα οδήγησης που έχει κατασκευαστεί για δημόσιο δρόμο» και ότι «ενδεχομένως να είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου που έχει δει ο κόσμος».

Και πράγματι, το 1998 το συγκεκριμένο όχημα πέτυχε το ρεκόρ ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο, φτάνοντας την ταχύτητα των 386,7 χλμ./ώρα.