218
|

Γιατί υπάρχει σχεδόν πάντα ένας καθρέφτης δίπλα στα ασανσέρ;

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2019, 12:52

Γιατί υπάρχει σχεδόν πάντα ένας καθρέφτης δίπλα στα ασανσέρ;

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2019, 12:52

Η υπομονή αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες ανθρώπινες αρετές. Στις μέρες μας όμως με την αυτοματοποίηση των πάντων η απουσία της είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που επηρεάζει όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας.

Περιμένοντας το ασανσέρ…

Φανταστείτε να είστε στο ισόγειο και το ασανσέρ στον πέμπτο. Τραγωδία, είναι να μην σου τύχει. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο (παρατηρήστε το) σχεδόν δίπλα σε κάθε ασανσέρ υπάρχει και ένας καθρέφτης. Οχι, δεν έχει να κάνει με το φενγκ σούι, το γίνγκ και το γιάνγκ. Εχει να κάνει αποκλειστικά με την διαχείριση της ανθρώπινης ανυπομονησίας.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η Τσέλσι Ουόλντ στο Nautilus, o λόγος που ο κόσμος απεχθάνεται την αναμονή είναι επειδή την θεωρεί πεταμένο χρόνο. «Ο τρελός ρυθμός με τον οποίο τρέχει σήμερα η κοινωνία άλλαξε την ισορροπία του εσωτερικού χρονοδιακόπτη μας, δημιουργώντας προσδοκίες που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όσο γρήγορα θα θέλαμε. Όταν τα πράγματα κινούνται πιο αργά από ότι περιμένουμε, αρχίζουμε και θυμώνουμε. Αυτό συμβαίνει ασυναίσθητα».

Από ό,τι φαίνεται, η υπομονή και η έλλειψη της σχετίζονται άμεσα με την αλλαγή του ρυθμού της καθημερινότητας, αποτέλεσμα κυρίως της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας. Ολα πλέον γίνονται εύκολα, γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό φυσικά εγείρει τον εξής προβληματισμό: τι αντίκτυπο έχει η έλλειψη της υπομονής στις ανθρώπινες σχέσεις; Ο χρόνος μόνο θα δείξει. Μέχρι τότε… υπομονή!