338
Το χαρτί καθαρισμού των κινητών τηλεφώνων εξηγεί αναλυτικά πώς πρέπει να γίνεται η χρήση του | Reuters

Οι πρώτες τουαλέτες για… κινητά τηλέφωνα !

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 08:01
Το χαρτί καθαρισμού των κινητών τηλεφώνων εξηγεί αναλυτικά πώς πρέπει να γίνεται η χρήση του
|Reuters

Οι πρώτες τουαλέτες για… κινητά τηλέφωνα !

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 08:01

Η πρόσφατη ανακάλυψη ότι τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν εστίες μικροβίων ώθησε τους Ιάπωνες σε μια προωθημένη αντιμετώπιση του προβλήματος. Τοποθετούν σε τουαλέτες δημόσιων χώρων δίπλα στο ρολό με το χαρτί ένα ακόμη μικρό ρολό με ειδικό χαρτί καθαρισμού κινητών τηλεφώνων!

Πριν από λίγο καιρό ομάδα ερευνητών στη Βρετανία ανακάλυψε ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι εστίες μικροβίων. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι οι συσκευές που κρατάμε στα χέρια μας είναι είναι 18 φορές πιο βρώμικες από τα πλέον βρώμικα αντικείμενα της καθημερινότητας μας όπως ας πούμε τα παπούτσια μας. Σύμφωνα με την έρευνα πολλά κινητά τηλέφωνα είναι πιο βρώμικα ακόμη και από τις δημόσιες τουαλέτες! Οι ερευνητές ανίχνευσαν στα κινητά τηλέφωνα εντεροβακτήρια, κολοβακτηρίδια ακόμη και σταφυλόκοκκο. Στην περίπτωση, μάλιστα του εντεροβακτηρίου, ένα κινητό έχει 39 φορές περισσότερα τέτοια βακτήρια σε σχέση με το ασφαλές επίπεδο.

Η απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό είναι φυσικά πολύ απλή. Γιατί σπάνια κάποιος καθαρίζει την τηλεφωνική του συσκευή. Την ίδια στιγμή που τα ακουμπάμε στο πρόσωπό μας, στο αυτί και το στόμα μας, στα χέρια μας, τα δίνουμε σε άλλους ανθρώπους να μιλήσουν, τα ακουμπάμε στα τραπέζια των εστιατορίων και των καφετεριών ενώ συχνά οι συσκευές πέφτουν και στο έδαφος.

Ετσι οι συσκευές συλλέγουν συνέχεια μικρόβια τα περισσότερα εκ των οποίων σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να μην απειλούν άμεσα την υγεία μας αλλά ωστόσο καθιστούν πρόσφορο το έδαφος για ανάπτυξη κάποιας μόλυνσης. Ηταν αναμενόμενο ότι οι Ιάπωνες που η επιθυμία τους για την καθαριότητα αποτελεί βασικό πυλώνα της κουλτούρας τους θα προσπαθούσαν να βρουν λύση στο πρόβλημα Αυτό που σκέφτηκαν όμως πάει πραγματικά την έννοια της καθαριότητας σε ένα νέο επίπεδο. Οι Ιαπωνικές Αρχές αποφάσισαν να αρχίσουν να τοποθετούν στις δημόσιες τουαλέτες δίπλα στο ρολό με το χαρτί και ένα δεύτερο μικρό ρολό χαρτί ειδικό για τον καθαρισμό κινητών τηλεφώνων! Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση του χαρτιού καθαρισμού κινητών τηλεφώνων στις τουαλέτες του διεθνούς αεροδρομίου Narita. Το ρολό μάλιστα διαθέτει και οδηγίες για το πώς να καθαρίσει κάποιος σωστά την συσκευή του. Το ρολό διαθέτει επίσης πληροφορίες για το Wi-Fi του αεροδρομίου αλλά και χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News