387
Η γαλλίδα ηθοποιός Λεά Σεντού με ψάθινο καπέλο και σετ για βόλτα στο νησί | Vogue / Facebook

Τα ψάθινα καπέλα όλη μέρα

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2016, 11:01
Η γαλλίδα ηθοποιός Λεά Σεντού με ψάθινο καπέλο και σετ για βόλτα στο νησί
|Vogue / Facebook

Τα ψάθινα καπέλα όλη μέρα

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2016, 11:01

Τώρα σας μιλάει ένας άνθρωπος που δεν φοράει ποτέ καπέλο. Δεν φοράει αλλά αναγνωρίζει την αναγκαιότητα και το στιλ.

Τα ψάθινα καπέλα είναι όμορφα. Με μικρό ή μεγάλο γείσο, γυναικεία και αντρικά, Παναμά ή Φεντόρα, το καπέλο του γονδολιέρη, όλα έχουν τη χάρη τους. Όλα προστατεύουν από τον ήλιο, τόσο στη θάλασσα όσο και στην πρωινή βόλτα στο νησί, όλα αναδεικνύουν το μαγιό ή το φόρεμα ή ό,τι ρούχο φορέσεις.

Τα ψάθινα καπέλα είναι καλοκαίρι. Εγώ δεν τα φοράω γιατί βαριέμαι να τα κουβαλάω και γιατί έχω φουντωτά μαλλιά και δεν στέκονται. Δεν θα μπορούσαν όμως να λείπουν από αυτή τη στήλη.

13906673_10154091892017562_4402905013711125540_n
Το καπέλο με μεγάλο γείσο ταιριάζει καλύτερα σε μεγαλόσωμες γυναίκες (Vogue / Facebook)

Τα καπέλα βεβαίως έχουν τους κανόνες τους. Οπότε παρακάτω σας παραθέτω μερικούς:

  • Επιλέξτε το μέγεθος του γείσου αναλόγως το ύψος σας. Στις μικρόσωμες γυναίκες πηγαίνουν καλύτερα τα καπέλα με μικρό μπορ. Αντίθετα στις ψηλές και μεγαλόσωμες ταιριάζουν πολύ τα μεγάλα καπέλα
  • Διαλέξτε το χρώμα που σας πηγαίνει χωρίς μακιγιάζ. Το καπέλο δεν θα το φοράτε (μόνο) με κραγιόν, φον ντε τεν και σκιά ματιών. Πέρα από την κοκεταρία, το συγκεκριμένο αξεσουάρ προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο, οπότε θα έρθει η στιγμή που θα το φορέσετε και στην παραλία. Διαλέξτε το λοιπόν σε ένα χρώμα που σας κολακεύει πραγματικά.
  • Γενικά μη βάφεστε ποτέ έντονα όταν φοράτε καπέλο. Προτιμήστε φυσικούς τόνους ή καθόλου μακιγιάζ. Το καπέλο είναι από μόνο του ένα στολίδι.
  • Αν τρυπήσει μην το πετάξετε. Τα ψάθινα καπέλα με ξέφτια και τρύπες έχουν στιλ. Τα καπέλα του καλοκαιριού είναι όπως οι ακριβές τσάντες – όσο παλιώνουν γίνονται καλύτερα
13669558_10154230013417279_1138426586214103857_n
Η βραζιλιάνα Αλεσάντρα Αμπρόσιο (μοντέλο και ηθοποιός) με τεράστιο μπορ και ρούχα βόλτας (Vogue / Facebook)
  • Στις εξόδους εκτός παραλίας, συνδυάστε τα θηλυκά ρούχα με ανδρικού στιλ καπέλο και τα ανδρόγυνα με μεγάλα μπορ. Το αποτέλεσμα δείχνει πιο εκκεντρικό αλλά και πιο ισορροπημένο.
  • Μην πιστέψετε ότι επειδή αγοράζετε εσείς καπέλο θα βρεθείτε αυτομάτως στις ιπποδρομίες του Ασκοτ. Το καπέλο στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται. Αρα μην το παρακάνετε με βαριά στολισμένα μοντέλα που σας ενθουσιάζουν μεν στο κατάστημα αλλά μετά θα διστάζετε να τα φορέσετε.
  • Στην παραλία, μη θεωρείτε ότι το καπέλο αντικαθιστά το αντηλιακό. Προφυλάσσει μεν αλλά δεν ενυδατώνει. Και το αφυδατωμένο δέρμα είναι εκείνο που καίγεται πιο εύκολα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News