250
Οι οβίδες με τα μηνύματα για την Ελισάβετ Β' | twitter

Οι Ουκρανοί τιμούν την Ελισάβετ Β’ με μηνύματα στις οβίδες τους

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2022, 19:22
Οι οβίδες με τα μηνύματα για την Ελισάβετ Β'
|twitter

Οι Ουκρανοί τιμούν την Ελισάβετ Β’ με μηνύματα στις οβίδες τους

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2022, 19:22

Ουκρανοί στρατιώτες απέτισαν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β’ γράφοντας μηνύματα στις οβίδες που προορίζονταν για ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο twitter δείχνουν τα μηνύματα των στρατιωτών γραμμένα σε αγγλικά και ουκρανικά.

«R.I.P Queen Elizabeth II» (Αναπαύσου εν ειρήνη βασίλισσα Ελισάβετ Β’) έγραφε το μήνυμα στο πλάι μιας από τις οβίδες, ενώ μια άλλη είχε το γνωστό ιστορικό μήνυμα «Keep calm and carry on» (Διατήρησε την ψυχραιμία σου και συνέχισε).

Η συγκεκριμένη φράση υπήρχε σε μία αφίσα που δημιουργήθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση το 1939 στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η ειλικρινής ευγνωμοσύνη και ο σεβασμός των ανδρών του ουκρανικού πυροβολικού προς την ξεχωριστή ηγέτιδα ενός μεγάλου έθνους», έγραψε ο χρήστης του Twitter που ανέβασε τις σχετικές φωτογραφίες.

Συνολικά 16.000 οβίδες πυροβολικού ήταν μέρος των 2,3 δισεκατομμυρίων λιρών για τη στρατιωτική υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς τη χώρα ενώ η ουκρανική ευγνωμοσύνη εκφράστηκε με στρατιώτες, πολιτικούς και πολίτες να προσφέρουν τα συλλυπητήριά τους τις τελευταίες ημέρες για τον θάνατο της βασίλισσας.

Τον Μάρτιο, η Ελισάβετ Β’ έδειξε και αυτή την υποστήριξή της στον αγώνα της Ουκρανίας κάνοντας μια «γενναιόδωρη δωρεά» σε μια ανθρωπιστική έκκληση για την Ουκρανία, σύμφωνα με την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης Καταστροφών, μια ομάδα ομπρέλα φιλανθρωπικών οργανώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...