217
Στην έκθεση του Ευγνώμονα Διαλετή παρουσιάζονται ειδυλλιακά ελληνικά τοπία | Grecotel Pallas Athena

Grecotel Pallas Athena: Τέχνη στην καρδιά της Αθήνας  

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 12:44
Στην έκθεση του Ευγνώμονα Διαλετή παρουσιάζονται ειδυλλιακά ελληνικά τοπία
|Grecotel Pallas Athena

Grecotel Pallas Athena: Τέχνη στην καρδιά της Αθήνας  

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 12:44

Στο πλαίσιο της εικαστικής σειράς «Art in the heart of Athens» στο Grecotel Pallas Athena εγκαινιάστηκε η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής «Colours of Greece « του Ευγνώμονα Διαλετή.

Μέσα από τις ελαιογραφίες του, ο ζωγράφος μάς ταξιδεύει στις ομορφιές της Ελλάδας, σε ειδυλλιακά τοπία της Ηπείρου, της Ύδρας, της Σαντορίνης και της Κεφαλλονιάς, που αποδίδονται περίτεχνα, ενώ η έκφρασή τους ανανεώνεται διαρκώς ανάλογα με τις εποχές.

Τα ήρεμα θέματα με την ιμπρεσιονιστική τους απόδοση αποπνέουν εσωτερικότητα, απαλλαγμένα από ρεαλιστικά χαρακτηριστικά, η δε έμφαση στη ζεστή χρωματική παλέτα υποβάλλει το ονειρικό και ατμοσφαιρικό στις ζωγραφικές επιφάνειες, προσδίδοντας λυρικό τόνο. Περιδιαβαίνοντας την έκθεση ο θεατής θα νιώσει μια γλυκιά νοσταλγική θύμηση, μια σύνδεση με τους πίνακες ζωγραφικής αναπολώντας δικές του αναμνήσεις, εικόνες, στιγμές, ταξίδια.

Σημαντικός καλλιτέχνης με πληθώρα εκθέσεων και έργα του να κοσμούν ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Ευγνώμων Διαλετής σπούδασε με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τους Γιώργο Μαυροϊδή και Γιάννη Μόραλη. Στα έργα του, κυρίως ελαιογραφίες, κυριαρχούν τοπία από την Ελλάδα, που αποδίδονται περίτεχνα και ιμπρεσιονιστικά με έμφαση στο χρωματικό πλούτο..

Info

  • Grecotel Pallas Athena
  • Αθηνάς 65 & Λυκούργου 1, Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα 10551, Τηλ.: 210-3250900
  • «Colours of Greece», αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Ευγνώμονα Διαλετή
  • Διάρκεια: ως 30.4.2019, 08.00 – 22.00 καθημερινά, α’ όροφος, είσοδος ελεύθερη
  • Grecotel Pallas Athena Restaurant
  • e-mail: [email protected], www.grecotelpallasathena.com