378
Ο Γκάβιν Νιούσομ βγαίνει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο | REUTERS/Lucy Nicholson

Γκάβιν Νιούσομ: Ο Καλιφορνέζος που καλοβλέπει τον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 12:30
Ο Γκάβιν Νιούσομ βγαίνει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο
|REUTERS/Lucy Nicholson

Γκάβιν Νιούσομ: Ο Καλιφορνέζος που καλοβλέπει τον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 12:30

Οι απαντήσεις στα «ρεπουμπλικανικά ψέματα» και μάλιστα στο «γήπεδο» του Τραμπ, στο Truth Social, το δίκτυο τύπου Twitter που ίδρυσε ο πρώην πρόεδρος, κατέστησαν τον Γκάβιν Νιούσομ, κυβερνήτη της Καλιφόρνια, φαβορί για την διαδοχή του Τζο Μπάιντεν σε περίπτωση που, όπως αναμένεται, ο 79χρονος σήμερα πρόεδρος των ΗΠΑ δεν διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Πέρα από το ζήτημα της ηλικίας, άλλωστε, είναι και η χαμηλή δημοτικότητα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον πολιτικό από το Ντελάγουεαρ, ο οποίος εκτιμάται ότι θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Ο Γκάβιν Νιούσομ συνοδευόμενος από τα παιδιά του υποδέχεται τον Τζο Μπάιτεν στη Σύνοδο των Αμερικανικών Κρατών, που πραγματοποιήθηκε στο Λος Αντζελες στις αρχές Ιουνίου (REUTERS/Kevin Lamarque)

Ο 54χρονος Νιούσομ, αναφέρουν οι Times, έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστημα καθώς δεν δίστασε να επιτεθεί ακόμη και στελέχη του κόμματός του, των Δημοκρατικών, επειδή δεν κατάφεραν να να καταπολεμήσουν τη διάβρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως όσον αφορά το ζήτημα των αμβλώσεων και την αρνητική, όπως αναμένεται, απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η δυναμική εμφάνισή του στο προσκήνιο θέτει ζήτημα όσον αφορά στη διεκδίκηση του χρίσματος από την αντιπρόεδρο – και επίσης Καλιφορνέζα – Καμάλα Χάρις, την οποία είχε δεσμευτεί ότι θα την υποστήριζε μέχρι τέλους, υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα.

Η Κάμαλα Χάρις χαμογελαστή συνοδεύεται από τον Γκάβιν Νιούσομ. Το μέλλον θα δείξει εάν τα χαμόγελα είναι παντοτινά. Πάντως το χρίσμα των Δημοκρατικών είναι ένα, κι αυτό είναι βέβαιο (REUTERS/Lucy Nicholson)

Ο Νιούσομ, που σε ηλικία 36 ετών είχε εκλεγεί δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο, αναφέρθηκε στις ένοπλες επιθέσεις, που έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για τις ΗΠΑ , εστιάζοντας στις λεγόμενες «κόκκινες Πολιτείες». «Ποιοι είναι οι νόμοι και οι πολιτικές που οδηγούν σε τέτοιες σφαγές;» διερωτήθηκε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια ο οποίος δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τα βέλη του προς τις ρεπουμπλικανικές Πολιτείες, όπως η Φλόριντα όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά θνησιμότητας από Covid-19. Λεπτομέρεια: Ο 43άχρονος Ρον ΝτεΣάντις, κυβερνήτης της νοτιότερης αμερικανικής Πολιτείας, θεωρείται ευρέως ως ο πιθανότερος διάδοχος του Τραμπ. Δεν είναι κρυφό εξάλλου, το γεγονός ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί υποστηρίζουν πως η σύγκρουσή τους είναι το πρελούδιο των προεδρικών εκλογών του 2024.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News