275
Το Feeder-Robot ταΐζει τις γάτες καθόλη την διάρκεια της μέρας ώστε να μην το έχει άγχος ο κάτοχος της ειδικά αν λείπει από το σπίτι | Litter Robot

Εξυπνη μηχανή ταΐζει τις γάτες με «αυστηρό» πρόγραμμα

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 20:33
Το Feeder-Robot ταΐζει τις γάτες καθόλη την διάρκεια της μέρας ώστε να μην το έχει άγχος ο κάτοχος της ειδικά αν λείπει από το σπίτι
|Litter Robot

Εξυπνη μηχανή ταΐζει τις γάτες με «αυστηρό» πρόγραμμα

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 20:33

To τάισμα του κατοικίδιου μπορεί να αποτελέσει ένα δύσκολο εγχείρημα για τον κάτοχο του ειδικά αν αυτός λείπει αρκετές ώρες από το σπίτι ή αν το ζώο έχει συχνές… λιγούρες. Η αμερικανική εταιρεία Litter-Robot παρουσίασε πρόσφατα την πρόταση της για την επίλυση αυτού του προβλήματος όσον αφορά τουλάχιστον τις γάτες. Δημιούργησε μια συσκευή που μοιάζει με τα οικιακά μηχανήματα εσπρέσο. Ο κάτοχος της γάτας τοποθετεί στο ειδικό δοχείο της συσκευής τροφή και την ρυθμίζει να ρίχνει λίγη από αυτή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Fast Company, η συσκευή που ονομάζεται Feeder-Robot λειτουργεί αυτόνομα αλλά αν το επιθυμεί ο κάτοχος του κατοικίδιου μπορεί να την ελέγχει και μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο.

Η συσκευή ελέγχεται από τον κάτοχο της και μέσω εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο (Litter Robot)

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν είναι στο σπίτι δεν χρειάζεται να σηκωθεί από το κρεβάτι ή τον καναπέ για να ταΐσει το κατοικίδιο του αλλά θα ενεργοποιήσει την συσκευή από το τηλέφωνο του. Μέσω της εφαρμογής η συσκευή ενημερώνει τον κάτοχο του κατοικίδιου για την ποσότητα της τροφής που υπάρχει σε αυτή ώστε να φροντίσει να βάλει καινούργια. Βέβαια μπορεί να υπάρξουν και προβλήματα αν κάποιος επιλέξει να ελέγχει την συσκευή με την εφαρμογή και μέσα στο σπίτι. Παρατηρήθηκε ότι κάποιες γάτες αντιλαμβάνονταν τι συνέβαινε και κάθε φορά που ο κάτοχος τους έπιανε το κινητό τηλέφωνο του εκείνες νόμιζαν ότι θα φάνε και συμπεριφέρονταν αναλόγως ενώ κάποιες άλλες κάθε φορά που έβλεπαν εκτεθειμένο το κινητό τηλέφωνο έσπευδαν να το περιεργαστούν μήπως καταφέρουν να ενεργοποιήσουν την συσκευή της τροφής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News