410
Το ρομπότ Optimus μπορεί να γίνει φίλος με τον κάτοχό του, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι δημιουργοί του | Tesla

Ανδροειδές τύπου Star Wars και φορτηγάκι «βάρκα» από την Tesla

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2022, 16:23
Το ρομπότ Optimus μπορεί να γίνει φίλος με τον κάτοχό του, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι δημιουργοί του
|Tesla

Ανδροειδές τύπου Star Wars και φορτηγάκι «βάρκα» από την Tesla

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2022, 16:23

Είχε γίνει γνωστό ότι στη φετινή ετήσια εκδήλωση του τμήματος ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης της Tesla ο Ελον Μασκ, αφεντικό της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα παρουσίαζε ένα προηγμένο ανδροειδές.

Πράγματι, στην εκδήλωση που έγινε πριν από λίγα 24ωρα, ο Μασκ παρουσίασε το Optimus, ένα ανδροειδές το οποίο όπως υποστηρίζει ο αμερικανός μεγιστάνας δεν είναι απλώς ένα ρομπότ ικανό να φέρει εις πέρας διαφόρων ειδών εργασίες αλλά διαθέτει ικανότητες αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους, ανάλογες με αυτές των ρομπότ που συντρόφευαν τους πρωταγωνιστές στο κινηματογραφικό έπος του «Star Wars». Σύμφωνα με τον Μασκ, το Optimus αναπτύσσει μια προσωπικότητα που εξελίσσεται για να είναι συμβατή με αυτήν του κατόχου του ρομπότ, δημιουργώντας έτσι συναισθηματικό δέσιμο μαζί του.

Ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε επίσης στην εκδήλωση ότι το πολυαναμενόμενο φορτηγάκι της Tesla, το Cybertruck, διαθέτει και αμφίβιες δυνατότητες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα μπορεί να «μετατρέπεται για λίγο σε βάρκα».

Το Cybertruck έχει φουτουριστικό σχεδιασμό, θυμίζοντας οχήματα ταινιών φαντασίας όπως το «Mad Max», αλλά η κυκλοφορία του έχει καθυστερήσει σημαντικά, παρά το γεγονός ότι η Tesla έχει ανοίξει εδώ και καιρό λίστα παραγγελιών από ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Το Cybertruck θα μπορεί να κινείται και μέσα στο νερό, σύμφωνα με τον Ελον Μασκ.

Εχουν σχεδιαστεί τρία μοντέλα του οχήματος. Το ένα μοντέλο κοστίζει 40.000 δολάρια, έχει αυτονομία περίπου 400 χλμ. και αναπτύσσει ταχύτητα 0-100 χλμ./ώρα σε διάστημα 6,5 δευτερολέπτων. Το δεύτερο μοντέλο, που κοστίζει 49.900 δολάρια, έχει δύο κινητήρες, αυτονομία περίπου 500 χλμ. και πιάνει τα 0-100 σε διάστημα 4,5 δευτερολέπτων. Το τρίτο μοντέλο έχει τιμή 70.000 δολαρίων και διαθέτει τρεις κινητήρες με αυτονομία περίπου 800 χλμ. και ανάπτυξη ταχύτητας 100 χλμ./ώρα σε περίπου τρία δευτερόλεπτα.

Τις αμφίβιες δυνατότητες του Cybertruck διαφημίζει ο Ελον Μασκ.

Το Cybertruck είναι κατασκευασμένο από ένα είδος ανοξείδωτου ατσαλιού που χρησιμοποιεί η διαστημική εταιρεία του Ελον Μασκ, η Space X, στους πυραύλους της. Οπως ανέφερε στην εκδήλωση ο Μασκ, κάνοντας αργότερα και το σχετικό τιτίβισμα στο Twitter, το όχημα θα μπορεί να κινείται σε ποτάμια, λίμνες και θάλασσες, αρκεί να είναι τα νερά γαλήνια.

Ο Μασκ είχε αναφέρει και στο παρελθόν τις αμφίβιες δυνατότητες του Cybertruck αλλά ούτε τότε ούτε τώρα δόθηκαν κάποια περισσότερα στοιχεία. Αν δηλαδή το όχημα θα μπορεί απλά ως αδιάβροχο να κινείται σε ρηχά νερά ή αν θα μπορεί να μετατρέπεται σε κανονικό αμφίβιο σκάφος και αν ναι με ποιο τρόπο θα γίνεται κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News