313
Διαδηλωτής στην πλατεία Συντάγματος: Οι εκδρομείς του Guardian ίσως δουν έναν από κοντά. Ή όσο πιο κοντά γίνεται | George Vitsaras / SOOC

Πακέτo διακοπών για την «Ελλάδα της κρίσης» διαφημίζει ο Guardian!

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 13:46
Διαδηλωτής στην πλατεία Συντάγματος: Οι εκδρομείς του Guardian ίσως δουν έναν από κοντά. Ή όσο πιο κοντά γίνεται
|George Vitsaras / SOOC

Πακέτo διακοπών για την «Ελλάδα της κρίσης» διαφημίζει ο Guardian!

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 13:46

Έχετε 2.500 στερλίνες; Ζείτε στο εξωτερικό και θέλετε να δείτε από κοντά μια χώρα σε κρίση ή έστω μια χώρα που άντεξε την κρίση;

Αν έχετε απαντήσει και στα δύο ερωτήματα «ναι», ο Guardian έχει μια καλή πρόταση για εσάς: Επτά ημέρες στην Ελλάδα για μια «συναρπαστική εξερεύνηση της συνεχιζόμενης επίδρασης της οικονομικής και της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα».

Η διαφήμιση του «αλμυρού» στην τιμή πακέτου εμφανίστηκε στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας και αν μη τι άλλο προκαλεί έκπληξη. Θα μπορούσε να είναι μια κακόγουστη φάρσα, αλλά δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Greece_cr_Guardian

Η περιγραφή και τα «αξιοθέατα» που θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι αγοράσουν το πακέτο για την περιοδεία που θα αρχίσει τον Μάρτιο του 2019 απέχουν πολύ από  αυτά που περιμένουμε να διαβάσουμε σε ένα τυπικό τουριστικό φυλλάδιο.

«Πουθενά στην Ευρώπη η οικονομική κρίση δεν είχε πιο βαθιά επίπτωση από ό,τι στην Ελλάδα· προσθέστε σε αυτά και την προσφυγική κρίση» γράφει το εισαγωγικό σημείωμα. Ωστόσο συνεχίζει, «κατά κάποιο τρόπο η χώρα αποδείχτηκε ανθεκτική».

Οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πόσο και αν άντεξε η χώρα στην Αθήνα και στην επαρχία και συγκεκριμένα στη Σάμο. Από το Κοινοβούλιο σε φάρμες και από αμπελώνες μέχρι τα χτυπημένα από την κρίση προάστια των Αθηνών, οι ταξιδιώτες θα συγκεντρώσουν επί τόπου εμπειρίες.

Θα έχουν μάλιστα την ευκαιρία να μιλήσουν με την ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα Χελένα Σμιθ (που θα αναλάβει και χρέη ξεναγού αν είναι εφικτό), με αναλυτές, εκπροσώπους ΜΚΟ, ακόμη και με έναν πρώην υπουργό(!) που δεν κατονομάζεται.

Μέρος αυτού του «τουρισμού της κρίσης» είναι η επίσκεψη στο Σύνταγμα όπου θα έχουν τη δυνατότητα συνομιλίας με διαδηλωτές και με τον πολιτικό, στον Πειραιά για την προσφυγική κρίση με εκπροσώπους ΜΚΟ, όπως και σε νοικοκυριά, για να δει κανένας από κοντά τα αποτελέσματα της κρίσης.

Η μετάβαση δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο, αλλά τις περισσότερες ημέρες περιλαμβάνονται γεύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News