289
Το έναυσμα για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έδωσε προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου | INTIMEnews

Ευελπίδων: Βρήκαν υπολείμματα βόμβας τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 11:15
Το έναυσμα για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έδωσε προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου
|INTIMEnews

Ευελπίδων: Βρήκαν υπολείμματα βόμβας τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 11:15

Σε εξέλιξη ήταν έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στην Ευελπίδων, μετά τον εντοπισμό υπολειμμάτων ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού σε φυλάκιο που βρίσκεται ανάμεσα στα δικαστήρια και το Πεδίον του Άρεως.

Από την ΕΛ.ΑΣ. η είδηση επιβεβαιώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι ο εντοπισμός του υπολειμμάτων «άργησε» τέσσερις ολόκληρες ημέρες, καθώς πρόκειται για βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου,  χωρίς όμως να γίνει αντιληπτή από την αστυνομία, παρά μόνο μετά την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / FAI-FRI».

Στη σχετική ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση έκανε λόγο για «ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στην πίσω πλευρά της Ευελπίδων» τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 24 Μαρτίου.

«Τα ξημερώματα Σαββάτου 24 Μαρτίου 2018 τοποθετήσαμε σε φυλάκιο στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι. Γνωρίζουμε πως ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί αρκετά απ’ το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί. Δε γνωρίζουμε όμως τα υλικά της αποτελέσματα, καθώς η ενέργειά μας αποσιωπήθηκε από τα καθεστωτικά», έγραφαν τα μέλη της οργάνωσης. Οπως ανέφεραν οι συντάκτες της προκήρυξης η ενέργεια τους έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον προφυλακισμένο για τα τρομοδέματα Ντίνο Γιαγτζόγλου.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.  σημείωναν ότι το Σάββατο δεν έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, δεν υπήρξε καμία αναφορά από περίοικο για ήχο έκρηξης ή απο κάποιον που να αντιλήφθηκε τυχόν υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από αυτήν.

Tελικά νωρίς το πρωί της Τετάρτης εντοπίστηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού στο σημείο τα οποία περισυνελλέγησαν από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να μεταφερθούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια ενώ την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...