232
O Σεργκέι Σκριπάλ το 2006. | EPA/YURY SENATOROV

Υπόθεση Σκριπάλ: «Ο Σεργκέι και η Γιούλια δεν θα κερδίσουν τη μάχη»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 13:06
O Σεργκέι Σκριπάλ το 2006.
|EPA/YURY SENATOROV

Υπόθεση Σκριπάλ: «Ο Σεργκέι και η Γιούλια δεν θα κερδίσουν τη μάχη»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 13:06

Τις ελπίδες των βρετανικών διωκτικών αρχών ότι ο ρώσος πρώην κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια θα μπορούσαν να φωτίσουν την υπόθεση της δηλητηρίασής τους όταν αναρρώσουν ήρθε να διαψεύσει η ανιψιά του, η οποία, όπως ανέφερε ο Guardian, δήλωσε ότι είναι απίθανο να κερδίσουν τη μάχη με τον θάνατο.

Η Βικτόρια Σκριπάλ είπε ότι η πρόγνωση των γιατρών και για τους δύο «δεν είναι καθόλου καλή» έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Βρετανίας στις 4 Μαρτίου. Εκτοτε οι δυο τους νοσηλεύονται και δίνουν μάχη με τον θάνατο.

Η ίδια δήλωσε στο BBC: «Από το 99% ίσως έχω 1% ελπίδες. Ο,τι και αν ήταν, τούς έχει αφήσει ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. (Αν ζήσουν) θα είναι ανάπηροι για το υπόλοιπο της ζωής τους».

Η ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ αποκάλυψε ακόμη ότι η μητέρα του πρώην κατασκόπου δεν έχει ενημερωθεί για την επίθεση. «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε τη γιαγιά μας ώστε να μην ακούσει ή πληροφορηθεί κάτι».

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατηγόρησε από την πρώτη στιγμή τη Μόσχα ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα δολοφονίας του πρώην διπλού πράκτορα, κάτι που επισήμως αρνείται το Κρεμλίνο.

Μετά τη Βρετανία, οι περισσότερες χώρες του κόσμου προχώρησαν σε αντίμετρα εις βάρος της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ απέλασαν αυτή την εβδομάδα πολλούς ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα για την επίθεση κατά του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...