330
Τα emojis στο Φεστιβάλ των Καννών, για την προώθηση της ταινίας «Emoji Movie» | Neilson Barnard/Getty Images for Sony Pictures/Ideal Pictures

Και όμως, ο Πλανήτης γιόρτασε τα Emojis

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2017, 16:08
Τα emojis στο Φεστιβάλ των Καννών, για την προώθηση της ταινίας «Emoji Movie»
|Neilson Barnard/Getty Images for Sony Pictures/Ideal Pictures

Και όμως, ο Πλανήτης γιόρτασε τα Emojis

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2017, 16:08

Στην εποχή μας, ένα πνιχτό χαμόγελο μπροστά στην οθόνη του smartphone δίνει αυτόματα την εντολή στον αντίχειρα να ψάξει την φατσούλα που χαμογελά. Το ίδιο και μια έκφραση δυσαρέσκειας, αγωνίας, φόβου ή ευχαρίστησης. Ποτέ άλλοτε δεν μπορούσαμε να εκφράσουμε καλύτερα ένα συναίσθημα ή μια επιθυμία μας σε κάποιον που βρίσκεται τόσο μακριά μας. Και αυτό φυσικά το οφείλουμε στα Emojis: στα εικονίδια που αποτυπώνουν με τον πιο σαφή τρόπο όλα όσα θέλουμε να επικοινωνήσουμε.

newemojis
Μερικά από τα νέα emojis που θα είναι διαθέσιμα σύντομα σε όλα τα smartphones

Και επειδή κάθε πράγμα έχει την δική του Παγκόσμια Ημέρα, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με τα αγαπημένα σύμβολα. Η 17η Ιουλίου λοιπόν έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Emoji. Ενόψει της ημέρας μάλιστα, το Facebook έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την χρήση των Emojis στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αλλά και την πλατφόρμα Facebook Messenger σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, καθημερινά χρησιμοποιούνται 60 εκατομμύρια Emojis στο κοινωνικό δίκτυο και περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια στην πλατφόρμα Facebook Messenger, με δημοφιλέστερο όλων το LOL Emoji και να ακολουθούν η καρδούλα, το emoji με καρδιές στα μάτια και το emoji του φιλιού.

Και επειδή, η μανία των Emojis δεν σταματά, έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο τα νέα εικονίδια που θα είναι διαθέσιμα σύντομα σε όλα τα smartphones. Μπορείτε να τα δείτε αλλά και να ψηφίσετε το αγαπημένο σας εδώ. Φυσικά υπάρχει και η αντίστοιχη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη που εξηγεί τι συμβολίζει το κάθε Emoji. Και ειδικά για την 17η Ιουλίου δημιουργήθηκε ιστοσελίδα αλλά και το αντίστοιχο hashtag (#WorldEmojiDay) για την Παγκόσμια Ημέρα των Emojis.

Οπως είναι λογικό, και το Facebook θέλησε να γιορτάσει την Ημέρα. Ετσι, ειδικά για την 17η Ιουλίου, στην πλατφόρμα του Messenger υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά νέα stickers και νέα Emojis. Και ακόμα δεν ακούσατε το καλύτερο. Σήμερα, 17 Ιουλίου, οι Νεοϋορκέζοι θα παρατηρήσουν κάτι παράξενο στον ουρανό της πόλης τους: o λόγος για το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ που γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Emoji με έναν χαρακτηριστικό κίτρινο φωτισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3