617
|

1555: Τώρα βρίσκουμε άκρη και διαδικτυακά

Avatar Advertorial 12 Φεβρουαρίου 2023, 12:37

1555: Τώρα βρίσκουμε άκρη και διαδικτυακά

Avatar Advertorial 12 Φεβρουαρίου 2023, 12:37

Το 1555 είναι ο ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης Πολιτών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που λειτουργεί από το 2021 με σκοπό να αναβαθμίσει την εξυπηρέτηση του πολίτη από τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου.

Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1555, οι πολίτες μπορούν πλέον να επικοινωνούν δωρεάν σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα σε έναν και μόνο αριθμό, για να υποβάλλουν ερωτήματα, να ζητούν πληροφορίες και να ενημερώνονται για εκκρεμείς υποθέσεις τους.

Σήμερα, η λειτουργία του 1555 έχει ενισχυθεί με την ιστοσελίδα 1555.gov.gr, η οποία επιτρέπει στον πολίτη να βρίσκει άκρη και διαδικτυακά, χωρίς να απαιτείται κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο.

Με το 1555.gov.gr, μπορείτε πλέον και από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό σας, να χρησιμοποιείτε τις ψηφιακές υπηρεσίες όλων των φορέων που εποπτεύει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αλλά και να υποβάλλετε προσωποποιημένα ερωτήματα.

Αν θέλετε κι εσείς να μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί 1555.gov.gr, οι παρακάτω απαντήσεις θα σας φανούν χρήσιμες.

  1. Τι μπορώ να κάνω μέσω του 1555.gov.gr;

Στο 1555.gov.gr μπορείτε μέσω της εφαρμογής «Οδηγός του πολίτη»:

  • Να συνδέεστε και να χρησιμοποιείτε τις ψηφιακές υπηρεσίες όλων των φορέων, που εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μεταβαίνοντας μέσω συνδέσμων στην ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr.
  • Να υποβάλλετε προσωποποιημένα ερωτήματα για θέματα που σας απασχολούν και να παρακολουθείτε την πορεία τους, μέσω της προσωπικής σας θυρίδας απαντήσεων.
  • Να βρίσκετε συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις, για εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά θέματα.
  1. Πώς μπορώ να συνδεθώ με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των φορέων;

Μπαίνοντας στο 1555.gov.gr, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «Είσοδος στον Οδηγό του Πολίτη» για να μεταφερθείτε στο αποθετήριο των ψηφιακών υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Για πρόσβαση στις υπηρεσίες που είναι αναρτημένες στην ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr μπορείτε να ακολουθήσετε τους σχετικούς συνδέσμους στο επάνω μέρος της σελίδας. Σε διαφορετική περίπτωση αναζητήστε την υπηρεσία που ψάχνετε ή λοιπές πληροφορίες στον Οδηγό του Πολίτη.

  1. Πώς μπορώ να υποβάλλω ηλεκτρονικά το ερώτημά μου;

Μπορείτε να υποβάλλετε ηλεκτρονικά ερωτήματα εξυπηρέτησης εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

  • Μπαίνοντας στον Οδηγό του Πολίτη, επιλέγετε στην ενότητα «Ηλεκτρονικά Ερωτήματα και λοιπές πληροφορίες για θέματα Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων» το φορέα και στη συνέχεια το θέμα, για το οποίο θέλετε να υποβάλλετε ερώτημα.
  • Αφού μεταφερθείτε στην κατάλληλη σελίδα, επιλέγετε την ενότητα «Ηλεκτρονικό Ερώτημα».
  • Συμπληρώνετε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet για να γίνει η ταυτοποίησή σας.
  • Δηλώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και στη συνέχεια πληκτρολογείτε το ερώτημά σας στο σχετικό πεδίο.

Μπορείτε, επίσης, να επισυνάψετε οποιοδήποτε αρχείο κρίνετε ότι θα βοηθήσει στη διαχείριση του ερωτήματός σας.

  1. Ποιος διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό ερώτημά μου;

Κάθε ερώτημα που υποβάλλεται μέσω του 1555.gov.gr δρομολογείται αυτόματα στην ομάδα επεξεργασίας και επίλυσης ηλεκτρονικών ερωτημάτων του Φορέα (ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ και λοιπές υπηρεσίες του Υπουργείου).

  1. Πώς ενημερώνομαι για την πορεία του ερωτήματός μου;

Αμέσως μετά την υποβολή του ερωτήματος, θα λάβετε στο e-mail που έχετε δηλώσει το μοναδικό αριθμό εξυπηρέτησης για το ερώτημά σας, καθώς και σύνδεσμο που οδηγεί στην προσωπική σας θυρίδα απαντήσεων.

Όταν η επεξεργασία του ερωτήματός σας ολοκληρωθεί, θα ειδοποιηθείτε μέσω e-mail και θα λάβετε σύνδεσμο μετάβασης στη θυρίδα, ώστε να ενημερωθείτε για την απάντηση του φορέα.

  1. Ποιες υπηρεσίες καλύπτει το 1555.gov.gr

Ο Οδηγός του Πολίτη εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες κατηγορίες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες, με σκοπό να καλύψει το σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...