134
Αν περισσέψει το φαγητό μπορεί να σερβιριστεί με ζυμαρικά | Shutterstock

Μελιτζάνες στον φούρνο, του καλοκαιριού

Μαρίλη Κουβαρά 2 Ιουλίου 2019, 13:39
Αν περισσέψει το φαγητό μπορεί να σερβιριστεί με ζυμαρικά
|Shutterstock

Μελιτζάνες στον φούρνο, του καλοκαιριού

Μαρίλη Κουβαρά 2 Ιουλίου 2019, 13:39

Καλοκαίρι και τα πιο αγαπημένα λαχανικά κάνουν την εμφάνισή τους, γεμίζοντας τις κουζίνες με ζωντανά χρώματα, μοναδικά αρώματα και υπέροχες γεύσεις.

Ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια και φυσικά μελιτζάνα, η αγαπημένη της εποχής.

Αν και Ινδή στην καταγωγή, η μελιτζάνα λατρεύεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το τουρσί στις Αραβικές χώρες, στο ιμάμ μπαϊλντί της Τουρκίας και από το δικό μας γλυκό μελιτζανάκι και τη μαρμελάδα στη Βόρεια Αφρική στο σουφλέ της Προβηγκίας και την ιταλική μελιτζάνα με παρμεζάνα.

Ιμάμ μπαϊλντί και μελιτζάνα με παρμεζάνα σκέφτηκα και είπα να συνδυάσω τις δύο αγαπημένες μου συνταγές με κύριο υλικό τις μελιτζάνες. Το αποτέλεσμα: Ελαφρύ, αφού οι μελιτζάνες είναι ψητές, αλλά χωρίς να στερείται καθόλου τη γλυκιά γεύση που θα έδινε το τηγάνισμα.

Καλοκαιρινές μελιτζάνες λοιπόν, με κάτι από ιμάμ και κάτι από μελιτζάνες με παρμεζάνα!

Δείτε τη συνταγή εδώ