205
Είναι ένα ψωμί με πολύ τραγανή κόρα | Εύη Σκούρα

Γλυκό ψωμί με σταφίδες και καρύδια χωρίς ζύμωμα

Εύη Σκούρα 6 Δεκεμβρίου 2018, 14:14
Είναι ένα ψωμί με πολύ τραγανή κόρα
|Εύη Σκούρα

Γλυκό ψωμί με σταφίδες και καρύδια χωρίς ζύμωμα

Εύη Σκούρα 6 Δεκεμβρίου 2018, 14:14

Έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως τελικά έπρεπε να γίνω …αρτοποιός. Τέτοια είναι η αγάπη μου για το ψωμί και για τις ζύμες, και παίρνω μεγάλη χαρά κάθε φορά που δοκιμάζω ένα καινούριο ψωμί και αυτό πετυχαίνει.

Τελευταία, λοιπόν, ασχολούμαι με το ψωμί όλο και πιο συχνά. Με μαγεύει. Το σημερινό είναι ένα γλυκό ψωμί με καρύδια και σταφίδες, το οποίο δεν χρειάζεται ζύμωμα. Μόνο μια μικρή προετοιμασία την προηγούμενη και την ίδια μέρα και μετά ψήσιμο στην γάστρα. Έχει μια εκπληκτική κόρα και υπέροχη γεύση, είναι ιδανικό για το πρωινό, αλλά και για σνακ.

Μην σας τρομάξει η μακροσκελής περιγραφή της διαδικασίας. Τα γράφω αναλυτικά ώστε να σας γίνουν όλα κατανοητά. Έχετε, όμως, πάντα στο μυαλό σας πως ό,τι δούλεψε σε μένα μπορεί να μην δουλέψει σε εσάς ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Το αλεύρι, η μαγιά, η θερμοκρασία περιβάλλοντος παίζουν σημαντικό ρόλο στην παρασκευή ψωμιού. Θα πρέπει να γνωρίσετε την ζύμη σας και να την μελετήσετε. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε, ακόμα κι αν αυτό φέρει αποτυχία στην αρχή. Αργά ή γρήγορα θα καταφέρετε να φτιάξετε το ιδανικό ψωμί για εσάς.

Η γάστρα που χρησιμοποίησα είναι μαντεμένια, μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε και άλλου είδους γάστρα, αλλά τότε πιθανότατα θα διαφέρει ο χρόνος ψησίματος.

Δείτε τη συνταγή εδώ