229
Το φύλλο ψήνεται πρώτα, μετά προσθέτουμε τη γέμιση και ξαναψήνουμε την πίτα | [Βαγγελιώ Κασσαπάκη]

Αρωματική τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Βαγγελιώ Κασσαπάκη 13 Ιουνίου 2017, 17:05
Το φύλλο ψήνεται πρώτα, μετά προσθέτουμε τη γέμιση και ξαναψήνουμε την πίτα
|[Βαγγελιώ Κασσαπάκη]

Αρωματική τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Βαγγελιώ Κασσαπάκη 13 Ιουνίου 2017, 17:05

Δείτε τη, ακόμη και μόνο για το σχέδιό της. Όταν τυχαίνει να έχεις στο σπίτι όλα τα υλικά με τα οποία την φαντάστηκες, δεν θέλει και πολύ να σκαρώσεις μια αρωματική τυρόπιτα, παρόμοια με αυτή της Κάθι Στέιπλ που προτείνει ο μέγας Γιόταμ Οτελένγκι. Την προσάρμοσα στα δικά μου δεδομένα, αντικαθιστώντας το πεκορίνο και την κρέμα γάλακτος με κεφαλογραβιέρα και γιαούρτι αντίστοιχα.

Ακόμη, τα αυγά περιορίστηκαν  σε 3 και η φέτα διπλασιάστηκε για να ισορροπήσει τη περισσότερη υγρασία του γιαουρτιού, που όταν το κτυπάς αραιώνει εν αντιθέσει με την κρέμα που πήζει. Το τελικό αποτέλεσμα έχει τόσο ωραίο σχέδιο και η εναλλαγή του ξεροψημένου τραγανού φύλλου με την αρωματική γέμιση είναι τόσο ωραία  που δεν είχα την υπομονή να την δοκιμάσω και σε άλλες παραλλαγές που έχω σκεφτεί πριν να σας την δείξω. Είναι η γνωστή πατσαβουρόπιτα τόσο όμορφα στημένη από έναν μεγάλο δημιουργό, που αξίζει να τη δείτε ακόμη και μόνο για το εξαιρετικό της στήσιμο.

Αλλά και όταν την φτιάξετε και τη δοκιμάσετε θα δείτε πόσο ανάλαφρη και ανοιξιάτικη είναι. Έτυχε να έχω ένα φυτό εστραγκόν οπότε τα αρωματικά που χρησιμοποίησα είναι αυτά που προτείνει ο  Οτολέγκι, αλλά θεωρώ ότι πιο κοντά στα δικά μας αρώματα είναι ο βάρσαμος (δυόσμος) και θα μπορούσε να παραληφθεί αν δεν υπάρχει. Η αλήθεια είναι ότι της πηγαίνει αλλά θα μπορούσε να αντικατασταθεί με άλλο αρωματικό της επιλογής μας.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...