318
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπουργείο Υγείας: Από τα σχολεία το πρωί της Δευτέρας η διάθεση των self tests σε όσους δεν βρήκαν

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2022, 23:27
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπουργείο Υγείας: Από τα σχολεία το πρωί της Δευτέρας η διάθεση των self tests σε όσους δεν βρήκαν

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2022, 23:27

Πολιτικές διαστάσεις πήρε το Σάββατο η κατάσταση με τα self tests που πρέπει —ή θα έπρεπε— να προμηθευτούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα.

Το γεγονός ότι σε αρκετά φαρμακεία δεν υπήρχαν αποθέματα, δημιούργησε αναστάτωση, με συνέπεια από τη μία η αντιπολίτευση να βγει να καταγγείλει την κυβέρνηση —για «διαχειριστικά κενά» και «επιπολαιότητα» έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής, για «χάος» το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει την αναβολή του ανοίγματος των σχολείων για τουλάχιστον μία εβδομάδα, πριν καν δημιουργηθεί το θέμα με τα αυτοδιαγνωστικά τεστ— το δε υπουργείο Υγείας να προβεί σε μια διευκρινιστική ανακοίνωση, παραπέμποντας όσους δεν βρήκαν self tests στις σχολικές μονάδες το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας ανέφερε:

Από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες

Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-tests, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

Για «νέα ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών με τα self tests» έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής που καταλόγισε στην κυβέρνηση «επιπολαιότητα» και «διαχειριστικά κενά».

«Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα διαπιστώνεται έλλειψη των απαραίτητων δωρεάν self test σε πολλά φαρμακεία της χώρας, όπως ανέφερε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος» σημείωσαν από τη Χαριλάου Τρικούπη για να προσθέσουν:

«Η απουσία προγραμματισμού για την διάθεση του αναγκαίου αποθέματος και η εκ νέου ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, δείχνει για άλλη μια φορά την επιπολαιότητα και τα διαχειριστικά κενά της δήθεν “επιτελικής” διακυβέρνησης της ΝΔ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...