349
Η μητέρα της 12χρονης σε φωτογραφία από τη μεταγωγή της στα δικαστήρια | INTIMEnews

Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό: Αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και άλλος άνδρας – Γιατί μπήκε φυλακή η μητέρα της

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2022, 09:10
Η μητέρα της 12χρονης σε φωτογραφία από τη μεταγωγή της στα δικαστήρια
|INTIMEnews

Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό: Αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και άλλος άνδρας – Γιατί μπήκε φυλακή η μητέρα της

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2022, 09:10

Στη ΓΑΔΑ προσήλθε αυτοβούλως ένας ακόμη άνδρας ο οποίος χρησιμοποιούσε διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., ο εν λόγω άνδρας δήλωσε ότι είναι χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, αρνούμενος ωστόσο ότι είχε κάποια επαφή με ανήλικο.

Οι Αρχές εξέτασαν τον άνδρα, του οποίου η συμμετοχή στην υπόθεση ερευνάται, και στη συνέχεια αποχώρησε.

Οσον αφορά τη μητέρα της 12χρονης που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη, παρά τη στήριξη των μεγαλύτερων παιδιών της και της θείας της 12χρονης που κατέθεσαν υπέρ της, δύο ήταν στοιχεία που την οδήγησαν στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα καθώς δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές οι εξηγήσεις της για τα εμβάσματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της από φερόμενους «πελάτες» του Μίχου. Επίσης σε άλλα μηνύματα της 12χρονης αναφερόταν «τα λεφτά στη μάνα μου».

«Αλλο αδίκημα, αν υπάρχει, είναι ότι πήρε χρήματα από κάποιους και άλλο η κατηγορία για μαστροπεία. Δεν ήξερε για τα εμβάσματα. Δεν τα ήξερε γιατί δεν χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό αυτόν, στον οποίο έπαιρνε παλαιότερα ένα επίδομα το οποίο κόπηκε και απλώς είχε αφήσει στην άκρη την κάρτα και τα χαρτιά από τον λογαριασμό αυτό. Τα πήρε η 12χρονη και τα έδωσε στον 53χρονο», επέμεινε από την πλευρά του ο δικηγόρος της 37χρονης, Απόστολος Λύτρας.

Οπως είπε, «δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί το αδίκημα της μαστροπείας. Αλλο αυτό και άλλο αν η μητέρα ήταν καλή μάνα για τα παιδιά της ή τους προσέφερε όσα έπρεπε. Προκύπτει η παραμέληση ανηλίκου ως αδίκημα, εντάξει, αλλά πήγαν όλοι αυτοί για να καλύψουν τη μητέρα: η γιαγιά, η θεία και ο σύντροφός της που είναι σοβαροί άνθρωποι, το παιδί το ίδιο, που είπε ό,τι και η μητέρα του;» διερωτήθηκε.

«Δεν ξέρω αν η μικρή έπαιρνε χρήματα από τον 53χρονο», πρόσθεσε ο κ. Λύτρας και διέκρινε άλλου είδους «ελατήρια» σε όσα γίνονται από τις Αρχές σχετικά με την αντιμετώπιση της μητέρας της 12χρονης:

«Μήπως θέλουν να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα; Ας αφήσουν τη μητέρα και ας πιάσουν τους βιαστές του παιδιού. “Πουλάει” πιο πολύ το θέμα της μητέρας και δεν το λέω για τους δημοσιογράφους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...