253
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έχει βραβευτεί για την προσφορά του στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες | sooc

Υπό έλεγχο για ξέπλυμα χρήματος ο «Αλλος Ανθρωπος» – Τι απαντά ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2024, 11:14
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έχει βραβευτεί για την προσφορά του στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες
|sooc

Υπό έλεγχο για ξέπλυμα χρήματος ο «Αλλος Ανθρωπος» – Τι απαντά ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2024, 11:14

Υπό έλεγχο για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει θέσει τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, «Ο Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η είδηση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς έχει στο επίκεντρό της μία από τις πλέον γνωστές δράσεις αλληλεγγύης της χώρας, αναφέρει ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, ο κ. Πολυχρονόπουλος, φέρεται να έχει συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με συγγενείς του από το 2020 και με κέρδη άνω των 600.000 ευρώ.

Κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Αρχή διέταξε την δέσμευση «κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων».

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι τα χρήματα από τις δωρεές προς την κοινωνική κουζίνα που μοίραζε φαγητό σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, κατατίθεντο σε λογαριασμούς δύο συγγενών του κ. Πολυχρονόπουλου και από εκεί γινόταν αναλήψεις και κινήσεις λογαριασμών προς εταιρείες τυχερών παιγνίων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Πολυχρονόπουλος απέρριψε τις κατηγορίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Πρόσθεσε επίσης πως «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

Στην κάμερα μίλησε και η αδελφή του, η οποία είπε ότι όλες οι δωρεές έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας της και του συζύγου της, γιατί ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν είχε λογαριασμό. Δήλωσε ωστόσο, ότι ποτέ δεν ελέγχθηκαν αυτοί οι λογαριασμοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...