261
Ο Αντονι Φαούτσι | Reuters

Αισιόδοξος ο Φάουτσι για εμβόλιο τον Ιανουάριο

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2020, 14:27
Ο Αντονι Φαούτσι
|Reuters

Αισιόδοξος ο Φάουτσι για εμβόλιο τον Ιανουάριο

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2020, 14:27

Αισιόδοξος για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι ο δρ Αντονι Φάουτσι, καθώς πιστεύει πως «είναι απολύτως εφικτό να είναι έτοιμο μέχρι τον Ιανουάριο».

Ο Φάουτσι, ένας από τους κορυφαίους λοιμωξιολόγους των ΗΠΑ και διευθυντής του National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIH), δήλωσε την Πέμπτη ότι, με σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίου, «θα προχωρήσουμε στην παραγωγή εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων μέχρι τον Ιανουάριο».

Επίσης τόνισε ότι «θέλουμε να κινηθούμε γρήγορα, αλλά παράλληλα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα».

Η επιτάχυνση της διαδικασίας θα επιτευχθεί μέσω αύξησης της παραγωγής των εμβολίων που έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι αποτελεσματικά πριν ακόμα ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών. Αυτός ο σχεδιασμός θα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία για το εμβόλιο.

Ο Ιανουάριος αποτελεί την πιθανή ημερομηνία του πιο (υπερ)αισιόδοξου σεναρίου για το διάστημα  που απαιτείται συνήθως για την ανάπτυξη εμβολίου.

Πάντως, ο Φάουτσι θεωρεί ότι η παραπάνω ημερομηνία δεν αποτελεί υπεραισιόδοξη πρόβλεψη και ότι θα καταβληθεί κάθε ανθρώπινη δυνατή προσπάθεια να είναι διαθέσιμο ένα αποτελεσματικό εμβόλιο μέχρι τότε.

Σε πολύ πρόσφατη δημοσίευση του πολύ σημαντικού επιστημονικού περιοδικού Nature περιγράφονται τα διαφορετικά είδη εμβολίων που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι την τρέχουσα περίοδο περισσότερα από 90 εμβόλια είναι υπό διερεύνηση έναντι του ιού SARS-CoV-2 ανά την υφήλιο.

Για να επιτευχθεί η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου δοκιμάζονται καινοτόμες τεχνολογίες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και οι διαδικασίες επιταχύνονται σημαντικά.

Έξι εμβόλια έχουν ήδη προχωρήσει σε στάδια κλινικών δοκιμών σε εθελοντές προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια τους, ενώ σε άλλα έχουν αρχίσει δοκιμές σε πειραματόζωα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...