477
O Μίλτος Τεντόγλου στο Βερολίνο, σαν να μην μπορεί να πιστέψει τη νίκη του - σε ηλικία μόλις 20 ετών πρωταθλητής Ευρώπης! | REUTERS/Kai Pfaffenbach

Χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου στο Βερολίνο!

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 22:30
O Μίλτος Τεντόγλου στο Βερολίνο, σαν να μην μπορεί να πιστέψει τη νίκη του - σε ηλικία μόλις 20 ετών πρωταθλητής Ευρώπης!
|REUTERS/Kai Pfaffenbach

Χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου στο Βερολίνο!

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 22:30

Χρειάστηκε ένα θρίλερ. Να περιμένει και να δώσει το είναι του στην πέμπτη του προσπάθεια. Ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» τότε στα 8,25 μ. Ηταν νικητής. Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου είναι γεγονός από το βράδυ της Τετάρτης. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο καλύτερος άλτης μήκους στην Ευρώπη!

Ο 20χρονος πρωταθλητής ξεκίνησε με ένα αξιοπρεπές 7,96 μ., έπειτα βελτίωσε την επίδοσή του με 8,01 μ. που τον έφερε στην τρίτη θέση. Αλλά στην πέμπτη προσπάθεια έκανε την υπέρβαση: 8,25 μ. άλμα (η καλύτερη επίδοσή του εφέτος) που του εξασφάλισε ουσιαστικά το χρυσό μετάλλιο, μπροστά από τον Γερμανό Φάμπιαν Χάινλε που με 8,13 μ. πήρε το ασημένιο και τον Ουκρανό Σέρχι Νικιφόροφ που με επίσης καλύτερη επίδοση στα 8,13 μ. έμεινε με το χάλκινο.

Ο Τεντόγλου πήγε στο Βερολίνο με τη φόρα του πρωταθλητή εφήβων και τα κατάφερε στο ανώτερο επίπεδο, δείχνοντας μάλιστα σπάνια ψυχραιμία και έτοιμος για το μέλλον. «Θα μπορούσα να τα πάω και καλύτερα είναι η αλήθεια», είπε μετά το τέλος του αγωνίσματος ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης.

Berlin 2018: Τα αποτελέσματα του τελικού του μήκους ανδρών

Ο νεαρός αφιέρωσε το μετάλλιο στην οικογένεια, τον προπονητή του και τους χορηγούς του.

«Δεν ξεκίνησα και πολύ καλά τον αγώνα, έκανα τεχνικά λάθη, αλλά τελικά μου βγήκε καλά. Αισθανομαι τέλεια», προσέθεσε ο 20χρονος άλτης από τη Θεσσαλονίκη.

Είναι η τρίτη φορά που έλληνας άλτης του μήκους ανέβηκε στο βάθρο των νικητών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που σκαρφαλώνει στην υψηλότερη θέση. Τα άλλα δύο ελληνικά μετάλλια έχουν κατακτήσει ο Λούης Τσάτουμας (ασημένιο) το 2014 και ο Κώστας Κουκοδήμος (χάλκινο) το 1994 στο Ελσίνκι.

Σε ένα πολύ ωραίο στιγμιότυπο μετά το τέλος του αγώνα ο Τεντόγλου έσπευσε να χαιρετήσει τη θρυλική (ανατολικογερμανίδα) άλτρια του μήκους και σπρίντερ Χάικε Ντρέσλερ. Τους χωρίζουν 33 χρόνια –η Ντρέσλερ είναι πια 53 ετών και στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου ήταν ως μια απλή εθελοντής στο σκάμμα του άλματος. Τους ενώνει όμως η αγάπη για το αγώνισμα και τον κλασικό αθλητισμό.

Τον Μίλτο Τεντόγλου έσπευσαν να συγχαρούν οι πολιτικοί.

«Θερμά συγχαρητήρια για την κορυφαία ευρωπαϊκή σας διάκριση. Οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν για ανάλογες διακρίσεις σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο», τόνισε σε μήνυμά του προς τον πρωταθλητή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου, που με την επιμονή και το ταλέντο του κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα συγχαρητήριά του στον Μίλτο Τεντόγλου έστειλε -επίσης μέσω social media- o πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θερμά συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος Μίλτο Τεντόγλου. Μας έκανε υπερήφανους σε μια στιγμή που το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έκανε παραλληλισμούς με την υπόλοιπη επικαιρότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...