393
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη στα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής | INTIMEnews

Χατζηδάκης: Γκάφα ή χολερική αντιπολίτευση η καταψήφιση των κοινωνικών μέτρων από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2021, 13:23
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη στα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής
|INTIMEnews

Χατζηδάκης: Γκάφα ή χολερική αντιπολίτευση η καταψήφιση των κοινωνικών μέτρων από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2021, 13:23

Εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του να καταψηφίσει σειρά κοινωνικών μέτρων, την ώρα που -όπως σημειώνει- κάνει μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας, αξιώνει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Οπως επισημαίνει ο υπουργός, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν  δίστασε να καταψηφίσει μέτρα προς όφελος των εργαζομένων, των παιδιών, των ατόμων με αναπηρία και στο πλαίσιο αυτό διερωτάται αν πρόκειται για πολιτική γκάφα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ή για εμπαθήςκαι χολερική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης, πέρα από την αρνητική ψήφο που έδωσε επί της αρχής στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Κοινωνικής Προστασίας, ο κόμμα του Αλεξη Τσίπρα καταψήφισε την εισαγωγή μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης, το πρόγραμμα «Κυψέλη» για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής, τη θέσπιση του Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως και το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Στην παρέμβασή της κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την «Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας», η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξέφρασε την έκπληξή της για τη στάσητου ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δύσκολα κάποιος που νοιάζεται πραγματικά για τις κοινωνικές υποθέσεις των πολιτών αυτής της χώρας θα διαφωνούσε με το παρόν σχέδιο νόμου».

«Έκανα λάθος! Η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλώνει ότι θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο. Δεν διαφωνεί σε κάποιες διατάξεις, διαφωνεί επί της αρχής, διαφωνεί με τη φιλοσοφία και την ουσία του νομοσχεδίου. Αγνοεί το μείζον και ψάχνει για δήθεν ελλείψεις και λάθη για να δικαιολογήσει την αρνητική της ψήφο», θέλησε να υπογραμμίσει η κυρία Μιχαηλίδου για να προσθέσει μεταξύ άλλων:

«Αλήθεια καταλαβαίνετε τι καταψηφίζετε; Στερείτε από τη Μαρία, παραπληγική φοιτήτρια που θέλει να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο, τον προσωπικό βοηθό που θα τη βοηθήσει να το κάνει.

»Στερείτε από τον 15χρονο Γιώργο ή τον 20χρονο Βασίλη που μένουν στο εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο Δράμας τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μια ζωή εκτός ιδρύματος.

»Στερείτε τον 4χρονο Γιαννάκη στην κρίσιμη αυτή για το μέλλον του ηλικία, που ζει σε μια αγροτική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας την δυνατότητα να λάβει την κατάλληλη γι’ αυτόν αγωγή. Κι αν ο Γιαννάκης διαγνωσθεί με αυτισμό στα 6 του; Τότε θα έχει χάσει για πάντα την ευκαιρία να βελτιώσει την λειτουργικότητά του στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

«Διότι κυρίες και κύριοι βουλευτές πίσω από όλη αυτή τη συζήτηση, αυτές τις μέρες βρίσκονται άνθρωποι. Δεν είναι μια θεωρητική συζήτηση», κατέληξε στην τοποθέτηση της η υφυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...