273
|

Χαρδαλιάς: Φέτος και η Πρωτομαγιά είναι αλλιώς – όπλο μας στην επόμενη ημέρα η ατομική ευθύνη

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 18:33

Χαρδαλιάς: Φέτος και η Πρωτομαγιά είναι αλλιώς – όπλο μας στην επόμενη ημέρα η ατομική ευθύνη

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 18:33

Το να βγούμε έξω είναι πιο δύσκολο από το να μένουμε σπίτι, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου την Τετάρτη, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων και κανόνων υγιεινής στην μεταβατική περίοδο προσαρμογής στη νέα καθημερινότητα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα γίνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

«Από Δευτέρα αρχίζουμε να χτίζουμε τη Γεφυρα Ασφαλείας», την οποία σκιαγράφησε την Τρίτη ο Πρωθυπουργός, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς,  και  μεταξύ άλλων σημείωσε πως η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και για πελάτες και εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα τροφίμων στα ταξί, στα κέντρα αισθητικής και τα κομμωτήρια, στα ιατρεία, στα διαγνωστικά κέντρα και τα νοσοκομεία.

Τιποτα δεν τελείωσε μέχρι να βρεθεί φάρμακο, αποτελεσματική θεραπεία, ή εμβόλιο για τον κορονοϊό, είπε για μία ακόμη φορά ο υφυπουργός, θέλοντας να επισημάνει ότι η σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι σταματά η μετάδοση του κορονοϊού.

Στο ίδιο πλαίσιο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας όπου και αν κρίνεται απαραίτητο (αν παρατηρηθούν τοπικές εξάρσεις).

Μεγάλο μας όπλο την επόμενη περίοδο, τόνισε, δεν είναι άλλο από την ατομική ευθύνη.

Ειδικά για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο υφυπουργός αρκέστηκε να πει ότι φέτος και η Πρωτομαγιά θα είναι διαφορετική, ενώ επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται το τριήμερο μετακινήσεις εκτός νομού, μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Συγκεντρώσεις ανθρώπων όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας, σημείωσε στη σχετική αναφορά του, «προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους, ότι φέτος είναι αλλιώς και θα συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...