415
«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...». Οι άγιες ημέρες εφέτος θα είναι διαφορετικές | Ⓒ Maro Kouri

Workshop φωτορεπορτάζ από τη Μάρω Κουρή: Πάσχα στη Μάνη

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2017, 17:16
«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...». Οι άγιες ημέρες εφέτος θα είναι διαφορετικές
|Ⓒ Maro Kouri

Workshop φωτορεπορτάζ από τη Μάρω Κουρή: Πάσχα στη Μάνη

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2017, 17:16

Αυτό το Πάσχα ετοιμαζόμαστε για ένα φωτο-οδοιπορικό στα άγνωστα χωριά της Μάνης, αφού οι διακοπές μας μπορούν να γίνουν διαφορετικά ενδιαφέρουσες μόνο όταν τις αδράχνουμε.

Η Μάρω Κουρή μπορεί να συνδυάσει τις ημέρες που θα φύγουμε αυτό το Πάσχα μακριά από το κλεινόν άστυ με δημιουργικότητα και εμπειρίες. Ετσι, από το Ακρωτήρι Ταίναρο ως τα γυμνά βουνά και τα σπήλαια Διρού, θα συνθέτουμε εικόνες με τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα των άγριων τοπίων και τη μανιάτικη αρχιτεκτονική.

61012_Kouri_Mani037
Η κατάνυξη στη Μάνη (Ⓒ Maro Kouri)

Θα ακολουθούμε τα λίθινα σοκάκια που μοσχοβολάνε από τις ανθισμένες τριανταφυλλιές, θα εντοπίζουμε αυθεντικά καφενεία, θα φωτογραφίζουμε εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της κοινωνικής ζωής των χωριών.

Από την ανοιξιάτικη ηρεμία στις ατέλειωτες αμμουδιές, θα μεταφερόμαστε στη νυχτερινή ζωή της Αρεόπολης και του Γυθείου. Θα βιώνουμε αλλιώτικα τα έθιμα του Πάσχα σε μοναχικά, περήφανα χωριά, αποτυπώνοντας τη σκληρότητα και τη γλυκύτητα της ζωής.

Τόπος: Βαθύ Γυθείου

Χρόνος: Μεγάλη Πέμπτη 13/4 έως Δευτέρα του Πάσχα 17/4/2017

Πρόγραμμα

Μεγάλη Πέμπτη απόγευμα: Εισαγωγή στη φωτογραφία-ρεπορτάζ, προβολή φωτογραφιών και νυχτερινή φωτογράφηση.

VATHIA_5491_72
Η σκληρότητα του τοπίου της Μάνης από ψηλά (Ⓒ Maro Kouri)

Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα: Φωτογραφικό οδοιπορικό, μέρα και νύχτα, καταγράφοντας τα έθιμα στα χωριά και στα ξωκλήσια της Μάνης. Κάθε βράδυ, γύρω από το τζάκι, θα υπάρχει συζήτηση και αξιολόγηση τις εικόνες .

Δευτέρα του Πάσχα: Τελική αξιολόγηση των εικόνων, ολοκλήρωση προσωπικού portfolio.

Κόστος Σεμιναρίου: 150 ευρώ (συν Φ.Π.Α)

Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected], 6974336906, www.facebook.com/marokouriphotojournalist

VATHY BEACH
Η παραλία του Γυθείου (Ⓒ Maro Kouri)

Προτεινόμενη διαμονή στο συγκρότημα «Μικρό Χωριό», Βαθύ Γυθείου Λακωνίας, τηλέφωνο 6936974134. Τιμές, κατ’ άτομο, ανά βράδυ, με παραδοσιακό πρωινό: 25 ευρώ σε μπάγκαλοου ή σουίτα (τρίκλινo ή τετράκλινo), 35 ευρώ στο δίκλινο. Στην τιμή του μπάγκαλοου και της σουίτας συμπεριλαμβάνονται τα ξύλα για το τζάκι.

Ποια είναι η Μάρω Κουρή

Φωτογραφίζει και γράφει ασταμάτητα για την κοινωνική δικαιοσύνη στον κόσμο εδώ και 24 χρόνια, εστιάζοντας στην Αφρική και στην Ασία. Η δουλειά της έχει εκτεθεί διεθνώς σε γκαλερί, ξενοδοχεία, σχολεία, παζάρια, σε παραγκουπόλεις. Δημοσιεύει φωτογραφικά άρθρα στα Take Part, BBC, LFI, Journal du Dimanche, National Geographic, Newsweek, Vice, Days Japan, Der Spiegel, Nzz, K, Vimagazino, Dagens Nyheter. Εργάζεται ως ανεξάρτητη φωτορεπόρτερ και εκπροσωπεύεται από το πρακτορείο Polaris Images στη Νέα Υόρκη. Είναι εισηγήτρια στη Σχολή Φωτογραφικών Σπουδών Οραμα και διδάσκει εθελοντικά φωτογραφία στις γυναίκες του ΚΕΘΕΑ των Φυλακών Θήβας. Εισηγείται workshop φωτορεπορτάζ στην Ελλάδα, την Τουρκία και το Ομάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...