189
Ουκρανός στρατιώτης πάνω σε τανκ, στο μέτωπο του Ντονμπάς, τη Δευτέρα | REUTERS/Anna Kudriavtseva

Στα χέρια των Ρώσων η Σολεντάρ, λέει το Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2023, 09:37
Ουκρανός στρατιώτης πάνω σε τανκ, στο μέτωπο του Ντονμπάς, τη Δευτέρα
|REUTERS/Anna Kudriavtseva

Στα χέρια των Ρώσων η Σολεντάρ, λέει το Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2023, 09:37

Ο ρωσικός στρατός και η Ομάδα Βάγκνερ φαίνεται πως ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της μικρής πόλης Σολεντάρ στην ανατολική Ουκρανία, μετά τις συνεχείς επιθέσεις τους τις τέσσερις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

Αξιωματούχοι στο Κίεβο έχουν δηλώσει ότι η Μόσχα ενίσχυσε την επίθεσή της στο Σολεντάρ, στη βιομηχανική περιφέρεια του Ντονμπάς, υποχρεώνοντας τα ουκρανικά στρατεύματα να απωθήσουν κύματα επιθέσεων από τους μισθοφόρους της Βάγκνερ γύρω από την πόλη αυτή και τα γειτονικά μέτωπα.

Το Σολεντάρ απέχει 10 χλμ. από το Μπαχμούτ, όπου στρατεύματα και των δύο πλευρών έχουν υποστεί βαριές απώλειες σε μάχες χαρακωμάτων, οι οποίες ήταν από τις πιο σφοδρές που έχουν σημειωθεί αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 11 μήνες.

«Ο ρωσικός άξονας στο Σολεντάρ είναι πιθανότατα μια προσπάθεια να αποκλειστεί το Μπαχμούτ από Βορρά και να κοπούν οι ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας», πρόσθεσε το βρετανικό υπουργείο Aμυνας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο βραδινό διάγγελμά του, ευχαρίστησε τους στρατιώτες που αντιστέκονται στις ρωσικές επιθέσεις στο Σολεντάρ, για τον πολύτιμο χρόνο που έχουν κερδίσει.

«Ευχαριστώ τους στρατιώτες μας που προστατεύουν το Μπαχμούτ και τους μαχητές στο Σολεντάρ που αντιστέκονται σε νέες, ακόμη πιο βίαιες επιθέσεις από τους εισβολείς», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...