270
Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος | .

Βατόπουλος: Πρόβλημα οι διαδηλώσεις – να υπάρξει πολιτικό μορατόριουμ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2021, 15:17
Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος
|.

Βατόπουλος: Πρόβλημα οι διαδηλώσεις – να υπάρξει πολιτικό μορατόριουμ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2021, 15:17

Οι πολιτικές δυνάμεις να καλέσουν σε μορατόριουμ για τις συγκεντρώσεις, πρότεινε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο κορονοϊός «διασπείρεται σε οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων».

Σε δηλώσεις του την Κυριακή στον Ant1, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «θα ήταν σκόπιμο σε αυτή τη φάση να υπάρχει ένα μορατόριουμ και από την πλευρά της κυβέρνησης να μην κατεβάζει νομοσχέδια τα οποία δημιουργούν προβλήματα εφόσον αυτό το πράγματα είναι δυνατόν, και από την πλευρά της αντιπολίτευσης για το ίδιο πράγμα.

» Οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα, να υπάρξει υπερμετάδοση του ιού και να έχουμε μεγάλη αύξηση. Η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνά, αλλά αν είναι δυνατόν να μην προκαλούμε σε αυτή τη φάση, θα ήταν πολύ καλό».

Οπως εξήγησε, «όταν εννοώ μορατόριουμ, εννοώ μορατόριουμ των πάντων. Και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και των συλλογικοτήτων και των πάντων. Η χώρα αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα πρόβλημα δημόσιας υγείας και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και όλα τα άλλα ας πάνε αργότερα. Έχουμε χρόνο να τσακωθούμε αργότερα».

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του κορονοϊό, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «επειδή δεν έχει πολύ μεγάλη θνητότητα ή νοσηρότητα, δηλαδή όποιος κολλάει να αρρωσταίνει βαριά, πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα η οποία είναι πληθυσμιακή. Δηλαδή από τους 100 θα μολυνθούν, 1-2 θα αρρωστήσουν βαριά, συνεπώς οι άλλοι 98 δεν αισθάνονται ότι κινδυνεύουν άρα δεν παίρνουν και πολύ σοβαρά το πρόβλημα.

» Είναι μια ύπουλη κατάσταση. Ο καθένας από εμάς αισθάνεται ότι κατά 98% την έχει γλιτώσει. Και αυτό λειτουργεί αντίστροφα. Σου λέει ας κάνουμε και το πάρτι μας, ας κάνουμε και τα Κούλουμα, ας κάνουμε και το καρναβάλι. Αυτή είναι η επιτυχία του ιού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News