199
«Στη δεύτερη κλήση, με επιτακτικό ύφος μου ανέφερε “σας ζήτησα αεροσκάφη, μην αμελείτε, θα πάθουμε ζημιά”», περιγράφει ο διοικητής στην κατάθεσή του | φωτ. αρχείου

Βαρδινογιάννης στην πυρκαγιά της Κινέτας: «Στείλτε αεροσκάφη τώρα!»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 15:25
«Στη δεύτερη κλήση, με επιτακτικό ύφος μου ανέφερε “σας ζήτησα αεροσκάφη, μην αμελείτε, θα πάθουμε ζημιά”», περιγράφει ο διοικητής στην κατάθεσή του
|φωτ. αρχείου

Βαρδινογιάννης στην πυρκαγιά της Κινέτας: «Στείλτε αεροσκάφη τώρα!»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 15:25

Αναφορές στις κλήσεις από τον Ομιλο Βαρδινογιάννη για την πυρκαγιά της Κινέτας η οποία πλησίαζε απειλητικά τις εγκαταστάσεις της Motor Oil το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου περιλαμβάνει η δικογραφία για τις φωτιές που έπληξαν δυτική και ανατολική Αττική εκείνη την ημέρα.

Συγκεκριμένα, σε ανωμοτί εξέτασή του ο τότε διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) και του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπυρόσβεσης (ΣΚΕΔ), αρμόδιος για τη διαχείριση των εναέριων μέσων, αναφέρεται στην απαίτηση του κ. Βαρδινογιάννη (χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη πρόεδρο της Motor Oil ή τον γιο του, Γιάννη Βαρδινογιάννη, αντιπρόεδρο της εταιρείας) να σταλούν άμεσα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην περιοχή:

«Το γεγονός ότι η φωτιά εισήλθε στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, το έμαθα από δυο τηλεφωνικές κλήσεις του κ. Βαρδινογιάννη, περίπου από 17:45 έως 17:50 (…) στην πρώτη κλήση μού είπε αυτολεξεί ότι η φωτιά έχει περάσει στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, επιχειρούν δυνάμεις, η κατάσταση είναι δύσκολη στείλετε και εναέρια.

»Στη δεύτερη κλήση, με επιτακτικό ύφος μου ανέφερε “σας ζήτησα αεροσκάφη, μην αμελείτε, θα πάθουμε ζημιά”», περιγράφει ο διοικητής στην κατάθεσή του.

Οπως λέει, άμεσα ενημέρωσε τον υπαρχηγό Επιχειρήσεων και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, κάτι που επανέλαβε μετά από νέα κλήση, αυτή τη φορά από τον μηχανικό ασφαλείας της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...