346
Ο Πάνος Καμμένος στο Πεντάγωνο. Πέρασαν πολλά 24ωρα μέχρι να τοποθετηθεί δημοσίως για το ζήτημα της σύλληψης των δύο ελλήνων στρατιωτικών | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Καμμένος… μίλησε: Ευρωπαϊκό θέμα η σύλληψη των Ελλήνων στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 10:00
Ο Πάνος Καμμένος στο Πεντάγωνο. Πέρασαν πολλά 24ωρα μέχρι να τοποθετηθεί δημοσίως για το ζήτημα της σύλληψης των δύο ελλήνων στρατιωτικών
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Καμμένος… μίλησε: Ευρωπαϊκό θέμα η σύλληψη των Ελλήνων στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 10:00

Πέντε ημέρες. Τόσες πέρασαν μέχρι ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο καθ’ ύλην αρμόδιος δηλαδή, να τοποθετηθεί για το ζήτημα με τη σύλληψη δύο ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος. Και αν τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν η κυβέρνηση θεωρούσε το θέμα «τυπικό» και προεξοφλούσε ότι θα λυθεί γρήγορα (βλέπε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου), μετά ήταν πασιφανές ότι η υπόθεση ήταν πολύ πιο περίπλοκη –οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται στην Ανδριανούπολη και περιμένουν προφυλακισμένοι την απαγγελία κατηγοριών.

Τόσες ημέρες ο συνήθως λαλίστατος κ. Καμμένος ήταν απών.

Τελικά το πρωί της Τρίτης, από τις Βρυξέλλες όπου συνεδρίασε το συμβούλιο υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, ο κ. Καμμένος επιτέλους μίλησε. Τι είπε; Οτι «είναι θέμα της ΕΕ η σύλληψη και κράτηση των δύο ελλήνων-ευρωπαίων στρατιωτικών και η άρνηση του τούρκου εισαγγελέα να αποδεχθεί το αίτημα της ελληνικής πλευράς να παραμείνουν οι δύο στρατιωτικοί στο ελληνικό προξενείο στην Τουρκία έως τη δίκη τους, και όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας».

Ο υπουργός Αμυνας υποστήριξε επίσης ότι οι δυο στρατιωτικοί ακολουθούσαν ίχνη διακινητών και παράτυπων μεταναστών, και πέρασαν για λίγα μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος. Όπως είπε η περιοχή αυτή, είναι περιοχή δράσης παράτυπων μεταναστών και διακινητών. Ανέφερε ότι τέτοια περιστατικά, επιλύονται μεταξύ επικοινωνίας των δύο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

Η στάση της Τουρκίας, τόνισε, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε εμπλοκή, προσθέτοντας ότι ενημέρωσε την Υπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκή Ενωση Φεντερίκα Μογκερίνι ότι θα θέσει το θέμα προ ημερησίας διατάξεως κατά τις εργασίες της υπουργικής Συνόδου. Επίσης, μετά τη συνεδρίαση θα θέσει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει με την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτμέλερ.

Στο μεταξύ, στο Μαξίμου προγραμματίστηκε έκτακτη σύσκεψη του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με ζήτημα τα ελληνοτουρκικά, στη σκιά της σύλληψης και κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών αλλά και την έκδοση νέας τουρκικής NAVTEX στο Καστελόριζο.

Τη Δευτέρα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τζανακόπουλος εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει ζήτημα ανταλλαγής των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2016 και των οποίων την έκδοση ζητεί η Αγκυρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...