332
«Επραξα, πιστεύω, όπως θα έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση του Στέργιου Πιτσιόρλα | SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Τσίπρας: «Είχα ενημερωθεί για την παρακολούθηση του Πιτσιόρλα»

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2022, 19:35
«Επραξα, πιστεύω, όπως θα έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση του Στέργιου Πιτσιόρλα
|SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Τσίπρας: «Είχα ενημερωθεί για την παρακολούθηση του Πιτσιόρλα»

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2022, 19:35

Τη βεβαιότητά του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν θα είναι επόμενος πρωθυπουργός», διατύπωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας, ταυτόχρονα την άποψη ότι το κόμμα του θα είναι πρώτο στις προσεχείς εκλογές παρά την αντίθετη εικόνα που παρουσιάζουν οι σφυγμομετρήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι στο μυαλό του είναι μόνο οι εκλογές που θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής διότι όπως είπε, «όποιος χάσει τις πρώτες εκλογές, χάνει το τρένο των εξελίξεων», ενώ όσον αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών τόνισε: «Δεν διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση των ηττημένων. Δεν μας αφορούν σενάρια συνεργασίας με τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ».

«Σηκώνω το γάντι και καλώ τον κ. Μητσοτάκη να “μονομαχήσουμε” ενώπιον του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ έχω κάθε λόγο να θέλω να πάω στις εκλογές έχοντας απέναντι τον κ. Μητσοτάκη, με όλα όσα τον βαραίνουν» υπογράμμισε, ενώ μιλώντας για το θέμα των παρακολουθήσεων, ανέφερε ότι το ελάχιστο που θα ανέμενε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας «είναι μια ελάχιστη τοποθέτηση για την επίκληση του απορρήτου».

»Δεν πιστεύω ότι θα υπήρχε καμία ευρωπαϊκή ευνομούμενη χώρα που ο Πρωθυπουργός αποδεδειγμένα με δική του ευθύνη θα είχε πιαστεί να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους του και να καθόταν στη θέση του», σχολίασε σε δηκτικό τόνο ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως «μετά από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να δίνει την ευθύνη στον ανιψιό του. Πρόκειται για πολιτική δειλία».

Από την πλευρά του τόνισε κατ’ επανάληψη ότι δεν έδωσε ο ίδιος εντολή για την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα, ωστόσο παραδέχθηκε ότι γνώριζε τα πάντα για το γεγονός αυτό.

«Ενημερώθηκα και έπραξα, πιστεύω, όπως θα έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός με βάση τους νόμους και το δημόσιο συμφέρον. Ζήτησα από το Διοικητή της ΕΥΠ αν υπάρχει ένα επιβαρυντικό στοιχείο για τα στελέχη αυτά να με ενημερώσει», είπε.

Ερωτηθείς, δε, για το νέο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» που παρουσίασε στη ΔΕΘ, απάντησε πως οι εξαγγελίες του αφορούν ένα πακέτο 5,6 δισ. ευρώ και πρόσθεσε ότι όσα είπε «είναι κοστολογημένα ένα προς ένα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...