277
Η δραστηριότητα της νόσου θα καθορίσει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία | Intime

Τσιόδρας: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Τι συμβαίνει σε άλλες χώρες

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 19:01
Η δραστηριότητα της νόσου θα καθορίσει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία
|Intime

Τσιόδρας: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Τι συμβαίνει σε άλλες χώρες

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 19:01

Κάποιες χώρες στο εξωτερικό έχουν ήδη αρχίσει να επιτρέπουν στους μαθητές να επιστρέφουν στα σχολεία, όμως πάντα με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε την Τετάρτη εμφατικά στην περίπτωση της Δανίας, όπου έχει ήδη ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα των σχολικών μονάδων και ανέφερε ότι είναι πιθανό να τη δούμε να τα ξανακλείνει, στην περίπτωση που υπάρξει και πάλι αύξηση των κρουσμάτων.

«Ωστόσο αυτό που θα συμβεί ότι και αν γίνει στη χώρα μας, είτε ανοίξουν τώρα τα σχολεία είτε όχι, είναι ότι θα πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προστασίας», τόνισε ο καθηγητής στο πλαίσιο της ημερήσιας προγραμματισμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα, ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν σε κάποιες περιοχές τα σχολεία ή έστω κάποιες τάξεις και κυρίως η 3η Λυκείου, σύμφωνα με όσα μελετά η αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας περιέγραψε χαρακτηριστικά τα μέτρα που εφαρμόζονται στις άλλες χώρες, κάποια από τα οποία μπορεί να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα.

«Οχι πάνω από δύο παιδιά μαζί πολύ κοντά στα θρανία, όχι πάνω από πέντε στο διάλειμμα» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν αποστάσεις παντού, καθώς και υγιεινή παντού. Κάτι βέβαια που θα είναι δύσκολο να τηρηθεί στα σχολεία και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.

Διευκρίνισε πάντως, ότι γίνεται αξιολόγηση των κινδύνων αλλά και τα κοινωνικοοικονομικά οφέλη. «Δεν το λέω εγώ, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας» σημείωσε, δεδομένου ότι η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας συζητά και «ζυγίζει» πολλές παραμέτρους.

Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε για ακόμη μία φορά ότι όλοι οι παράγοντες συνεκτιμώνται, καθώς βασικό μέλημα της Ελλάδος είναι να προστατεύουν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες. «Στη χώρα μας όμως οι ηλικιωμένοι και γονείς μένουν με τα παιδιά, κάτι που δε συμβαίνει συχνά στο εξωτερικό», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...