416
|

Χαρδαλιάς: Ο κορονοϊός δεν γνωρίζει ούτε από γιορτές, ούτε από Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 18:34

Χαρδαλιάς: Ο κορονοϊός δεν γνωρίζει ούτε από γιορτές, ούτε από Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 18:34

Οι ανακοινώσεις για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα γίνουν όταν θα έχουν αρχίσει να εκλείπουν οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα μας.

Πολλοί ρωτούν τι θα ισχύσει το διήμερο του Μ. Σαββάτου και της Κυριακής Πάσχα, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς για να προσθέσει: «θα ισχύσει ό,τι ακριβώς τις υπόλοιπες ημέρες».

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε ημέρες, δεν γνωρίζει ούτε από γιορτές ούτε από Πάσχα, οπότε ισχύουν στο ακέραιο όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει. Το μεγάλο στοίχημα, είπε, είναι «μην θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των ηλικιωμένων που είναι οι πιο ευάλωτοι».

Εχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας για χαλάρωση των μέτρων, επανέλαβε αρκετές φορές για την τακτική ενημέρωση ο υφυπουργός και για μία ακόμη φορά υπογράμμισε πως δεν προβλέπεται πουθενά μετακίνηση σε σπίτια συγγενών και φίλων το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα.

«Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, που είναι η άρση των μέτρων, οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Πολιτείας»

Τα δεδομένα που συγκεντρώνονται καθημερινά, είναι αυτά που «θα μας δείξουν τι πρέπει να κάνουμε και κυρίως πότε πρέπει να το κάνουμε», επεσήμανε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των μέτρων.

Οσο για το αν θα καλείται η  αστυνομία σε περιπτώσεις όπου παρατηρείται παραβίαση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι μέχρι σήμερα οι πολίτες έχουν επιδείξει ωριμότητα σεβόμενοι τους κανόνες που έχουν τεθεί, ωστόσο αν κρίνεται απαραίτητο, η ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσει να παρεμβαίνει.

Κατά τα άλλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται για δέκα ημέρες η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας, καθώς και ότι παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου ο περιορισμός της κίνησης πολιτών στις παραλιακές της Πάτρας και του Βόλου.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα της εντατικοποίησης των ελέγχων σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, γνωστοποίησε ότι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες από 236 οχήματα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από τις 06:00 έως τις 15:00 της Μ. Τετάρτης βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 26 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και συγκεκριμένα:

12 στην Αττική,

9 στην Κεντρική Μακεδονία,

4 στη Στερεά Ελλάδα και

1 στη Θεσσαλία.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 23 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και οι πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 407 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε 236 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...