188
O καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάζει τα νεότερα δεδομένα για τον κορονοϊό | ΕΡΤ

Τσιόδρας: Υπάρχουν ακόμη περιστατικά απροσδιόριστης μετάδοσης

O καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάζει τα νεότερα δεδομένα για τον κορονοϊό
|ΕΡΤ

Τσιόδρας: Υπάρχουν ακόμη περιστατικά απροσδιόριστης μετάδοσης

Καθημερινά και τις τελευταίες ημέρες ανακοινώνονται από το υπουργείο Υγείας λιγότερα από 30 νέα καταγεγραμμένα περιστατικά του κορονοϊού, όμως κάποια από αυτά είναι «αγνώστου προελεύσεως», όπως τα χαρακτήρισε ο υπεύθυνος λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε ερώτηση του Protagon «γιατί δεν ανακοινώνεται καθημερινά το ποσοστό από τα νέα επιβεβαιωμένα που σχετίζονται ή δεν σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα, και πόσο σημαντικό είναι αυτό στη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού», ο κ. Τσιόδρας απάντησε ότι «τα ποσοστά απροσδιόριστης μετάδοσης συνεχίζουν να υπάρχουν μεταξύ των νέων κρουσμάτων, είναι όμως τόσο λίγα, που επιτρέπουν να παρέμβουμε και να δράσουμε σωστά».

Υπενθυμίζεται ότι τα απροσδιόριστα κρούσματα, δηλαδή όταν κάποιος δεν γνωρίζει από πού έχει κολλήσει τον κορονοϊό, είναι ένα από τα βασικά στατιστικά δεδομένα και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών πραγματοποιείται ως βασικό μέτρο περιορισμού της νόσου.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τα απομονώσουμε. Κόσμος, ηγεσία, όλοι μαζί, αποδείξαμε ως λαός ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτό εμένα με γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι «πάμε βήμα βήμα. Δεν θα ξεπεταχτούμε, γιατί θα κάνει και ο ιός ξεπέταγμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...