160
Χειραψία (σχετικώς θερμή) Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Γενεύη | Twitter

Τσαβούσογλου και Ντιμιτρόφ είδε στη Γενεύη ο Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 15:47
Χειραψία (σχετικώς θερμή) Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Γενεύη
|Twitter

Τσαβούσογλου και Ντιμιτρόφ είδε στη Γενεύη ο Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 15:47

Με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τον ομόλογό του στη Βόρεια Μακεδονία, Νικολά Ντιμιτρόφ, συναντήθηκε στη Γενεύη ο Νίκος Δένδιας.

Το τετ α τετ των δύο αντρών έγινε στο περιθώριο της συνάντησης που διοργανώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με θέμα τον στρατηγικό διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας είχε μία χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Τσαβούσογλου, με τη συζήτηση να εστιάζεται σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Αμέσως μετά, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, υπό το φως της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μη δώσει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην σταθερή διαχρονική υποστήριξη από την πλευρά της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ορθής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών στο σύνολό της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας, Μπέργκε Μπρέντε.